MENU SLUIT
07.09.2016

Ben Miller Band is hot

Jarenlang was de Ben Miller Band een relatief onbekend fenomeen dat vooral acteerde in de undergroundscene. Maar in 2013 volgde plotseling de doorbraak. Hun lange baarden, vrolijke koppen en gevarieerd arsenaal aan instrumenten maakt ze uniek. Ze spelen over de hele wereld en staan bekend om de muziek die ze Mudstomp noemen: een mix van blues, folk country en rock. De legendarische rockers van ZZ Top namen Ben Miller en zijn kompanen mee als voorprogramma op hun wereldtour, en dat bleek een beslissend moment. Het grote publiek ontdekte deze steengoede band met hun eigenzinnige geluid en sindsdien gaat het hard met de Ben Miller Band.

Op het podium komt de band helemaal tot zijn recht. En dat is mede te danken aan de zelf in elkaar geknutselde instrumenten, waardoor een volstrekt unieke en originele sound ontstaat. Wat dacht van je van een microfoon gemaakt van een oude telefoonhoorn, een set elektrische eetlepels en een éénsnarige bas gemaakt van een ijzeren waston, een stok en een draad uit een grasmaaier? Daarnaast bespelen de mannen ook de banjo, gitaar en drums dat en levert spectaculaire optredens zoals afgelopen weekend nog op festival Into The Great Wide Open op Vlieland. Daar vermaakte het Amerikaanse trio het publiek met een opzwepende show.
Als deze band nog aan je aandacht is ontsnapt, dan is dit je kans! Op vrijdag 16 september staat de Ben Miller Band in de grote zaal van Luxor Live. Maak je op voor een avond vol stampende, krakende en schurende rock van het allerhoogste niveau! Alvast in de sfeer komen? Luister dan naar het veelgeprezen album Any Way, Shape Or Form uit 2015. Een plaat waarop je hoort hoe bedreven deze band is en zowel traditioneel als superhip is!

Ze zijn in Europa. Check hier de Paradiso Sessions die ze een paar dagen geleden opnamen.

BESTEL TICKETS

Is dit alles?