MENU SLUIT
30.07.2019

Music Circus Arnhem zoekt jou als artiest!

Op zondag 15 december 2019 strijkt Music Circus Arnhem weer neer in de grote zaal van Luxor Live. Vorig jaar was een groot succes waarbij zo’n zeventig regionale muzikanten met elkaar een zeer gevarieerd programma boden. De speciaal voor deze gelegenheid samengestelde band speelden voornamelijk covers in een verrassende entourage compleet met circusacts.

Music Circus Arnhem

In de 2e editie van Music Circus Arnhem is er ruimte voor nog meer nieuw verrassend talent omdat dit jaar muziek wordt gecombineerd met kunst, dans, acrobatiek, mode of andere creatieve ideeën. Zangers, zangeressen, muzikanten, bands, dj’s, en rappers worden uitgedaagd om een muzikale circusact in elkaar te zetten door bijvoorbeeld met Arnhemse kunstenaars te gaan samen te werken. Alles kan en mag om met elkaar een waanzinnige spectaculaire en gevarieerde muzikale Circusshow te creëren. Het moet een creatieve en bonte explosie worden van alles wat er in Arnhem en omstreken rondloopt. Nieuwe talent, gek en spannend!

De Berg

De Jacobiberg alias “de Berg” is nu al de bruisende ontmoetingsplek voor Arnhemse muzikanten en kunstenaars. Met Music Circus Arnhem gaat de Berg nog een stapje verder en dagen ze iedereen uit om hun krachten en ideeën te bundelen. Samen maak je het programma; ben je muzikant, kunstenaar, danser, modeontwerper of heb je een waanzinnig goed idee? Laat het snel weten, schrijf je in en wie weet sta jij op dit bruisende event op zondag 15 december in Luxor Live.

Meer info of gelijk inschrijven? Klik hier

De spelregels

Je wilt natuurlijk weten wat je te wachten staat bij inschrijving en hoe je samen met een sterk team naar Music Circus Arnhem toe werkt. Nou, daar gaat ie:

• Inschrijven kan tot uiterlijk 1 oktober 2019.
• Om deelnemer te worden moet je boven de 16 jaar oud zijn.
• Je kunt je als individu of als groep opgeven. Hierbij geldt dat je niet een optreden vertolkt die al bestaat. MCA is bedoeld om samen, met anderen, een creatieve act in te studeren en eenmalig te vertolken.
• Houd er rekening mee dat als je je individueel inschrijft als muzikant je geen garantie heb dat je bij een vriend of andere bekende in de groep komt! Er wordt geprobeerd iedereen een plek in het programma te bieden.
• Van oktober tot en met december 2019 wordt samen toegewerkt naar het optreden op 15 december 2019 in de grote zaal van Luxor Live.
• Elke samengestelde band krijgt maximaal 25 minuten showtime.
• Na vaststellen van de acts is elke band zelf verantwoordelijk voor de voortgang van het traject. Daaronder valt het maken van bandafspraken, oefenschema’s, repetities, omgangsvormen en repertoirekeuze.

Band indeling

Zodra er aanmeldingen zijn gaat MCA aan de slag met het samenstellen van bands. Dit kan zijn middels kick-off – of brainstormsessies. MCA kijkt hierbij naar haalbaarheid op basis van (individuele) muzikale mogelijkheden en interesses. Op 1 oktober sluit de inschrijving en zullen de bands bekend zijn.

Coaching

Na het indelen van de bands zal het MCA organisatieteam als aanspreekpunt gelden. Hier kunnen er tevens afspraken gemaakt worden m.b.t. het regelen van een oefenruimte, (extra) bandcoaching en/of het inschakelen van muziek en/of DJ-docenten (les). Vanuit zowel Luxor Live als de Jacobiberg zal er promotie worden gemaakt voor dit event. Denk hierbij aan bio’s en foto’s van je band in kranten en op posters.

Doorloop

Naarmate de voorbereidingen van Music Circus Arnhem lopen, volgt er een specifieke datum in november voor de generale repetitie. Het oefenen van de “ doorloop” voor de programmering van 15 december 2019.

Is dit alles?