MENU SLUIT
02.11.2016

Musis shows in Luxor Live

Vanwege de vertraagde verbouwing van Musis kunnen er van eind september tot en met eind februari geen concerten plaatsvinden in het Arnhemse concertgebouw. Tijdens de verbouwing is asbest gevonden en daarom moet Musis vijf maanden de deuren gesloten houden. Een aantal concerten is verplaatst naar Luxor Live. Het zijn stuk voor stuk shows die uitstekend tot zijn recht zullen komen in de karakteristieke grote zaal van ons podium.

Volgende week woensdag 9 november staat Mister and Mississippi op het Arnhemse poppodium. Een Nederlandse band die de afgelopen jaren flink is doorgebroken, en die de harten van veel indie- en folkliefhebbers hebben gestolen. In deze show komt de zeggingskracht van de liedjes, die soms doen denken aan Bon Iver en Fleet Foxes, nog beter tot zijn recht. Mister and Mississippi staat garant voor loepzuivere samenzang die moeiteloos wordt gecombineerd met snijdende gitaarpartijen, opzwepende synths en stuwende drums. Prachtige indiefolk uit de lage landen!

Op donderdag 17 november komt Bertolf naar Luxor Live. Deze Nederlandse singer/songwriter maakte al furore als bandlid van Ilse Delange en scoorde een grote hit met Another Day. In zijn nieuwste show maakt hij een muzikale reis, met eigen liedjes en werk van grote namen en stromingen waarmee hij zich verbonden voelt: James Taylor, The Beatles, Radiohead, bluegrass en jazz. Kan niet anders dan een onvergetelijke avond worden!

En het volgende optreden op donderdag 23 november mag je echt niet missen: Nirvana door Zapp4. Dit Nederlandse strijkkwartet is een begrip in binnen- en buitenland met hun unieke, groovende interpretaties van pop- en rockmuziek. Eerder vergreep Zapp4 zich al op fantastische wijze aan Radiohead, nu is het de beurt aan de legendarische grungeformatie Nirvana. Natuurlijk met veel nummers van het klassieke album Nevermind uit 1991 maar ook ander obscuur werk van Nirvana wordt niet gespaard! Smells Like Teen Spirit door een strijkkwartet? Ja, het kan, en het brengt je nog in extase ook!

Is dit alles?