MENU SLUIT
03.12.2012

New Cool Collective met Big Band! .. Lees meer!

New Cool Collective is terug in de clubs met hun Big Band show, waarmee ze inmiddels een ijzersterke en befaamde reputatie hebben opgebouwd in het live-circuit. Vanavond zal de 19-koppige band o.a. het album PACHINKO live opvoeren en het grote succes uit 2010 minstens evenaren.

 

Grote invloed van PACHINKO is toe te dichten aan de reis van New Cool Collective naar Japan in de zomer van 2009. Indrukken van typisch Japanse reclamespotjes en videoclips op de televisie in de hotelkamer, maar ook de opgefokte jackpot geluidsfragmenten uit speelhallen die de band in Tokio tijdens wandelingen in de uitgaanswijk Roppongi opving, hebben hun weg gevonden naar het album. “Punkjazz”, zo noemt de band deze Japanse voortvloeisels. Maar er zijn meer invloeden hoorbaar. Rock is dominanter aanwezig op dit album. Evenals een jaren-tachtig gevoel. Of is het nou een jaren-negentig gevoel? De band heeft het zelfs over een duidelijk hoorbare electro-feel.

 

3voor12 over de Pachinko live show uit 2010: ‘’NCC maakt vanavond duidelijk waarom de band nog steeds zo populair is. Zowel tijdens als tussen de nummers worden moeiteloos vele stijlen, ritmes en tempo´s met elkaar afgewisseld. Denk hierbij aan jazz, swing, pop, disco, salsa, latin, ska, funk en rock n´ roll. Ook is er veel ruimte voor sax-, trompet-, trombone-, klarinet-, gitaar- en percussiesolo´s, waarin de individuele kwaliteiten van de muzikanten nog maar weer eens worden onderstreept. Niet voor niets heeft gitarist Anton Goudsmit dit jaar de Boy Edgar award gewonnen voor zijn verdiensten in de Nederlandse jazzmuziek.’’

 

Korte impressie PACHINKO show bij Oosterpoort in Groningingen (2010). http://youtu.be/hNpzi-RI9-8

 

New Cool Collective Big Band:

Miguel Martinez Alto Saxophone
Bart Lust Trumbone
Efraïm Trujillo Tenor Saxophone
Wouter Schueler Tenor Saxophone
Joe Rivera Trumpet
Benjamin Herman Alto Saxophone
Frank van Dok Percussion, Congas
Jos de Haas Vocals, Congas
Anton Goudsmit Guitar
Leslie López Vocals, Congas
Willem Friede Fender Rhodes
Joost Kroon Drums
Frans Cornelissen Trumbone
Kees Adolfsen Trumbone
Jelle Schouten Trumpet
André Pet Bass Trumbone
David Rockefeller Trumpet
David Kweksilber Bariton Saxophone
Jan van Duikeren Trumpet

 

Kaarten verkijgbaar bij Kroese Arnhem en Nijmegen of Waaghals en Café Den Koopman in  Arnhem

Is dit alles?