MENU SLUIT
16.01.2024

Nieuw bezoekersrecord voor Luxor Live in 2023

In het jaar waarin we de vijftiende verjaardag van Luxor Live vierden hebben we meer bezoekers ontvangen dan ooit tevoren.

Verspreid over 292 activiteiten in Luxor Live en 22 activiteiten in verschillende Arnhemse evenementenlocaties, waaronder Rembrandt, De Melkfabriek en Musis, bezochten meer dan 123.000 bezoekers de door Luxor Live georganiseerde evenementen en festivals: een nieuw bezoekersrecord.

Rembrandt

De grootste bezoekersgroei komt voort uit een toename van het aantal door Luxor Live georganiseerde dance-evenementen. Rembrandt, de nieuwe evenementenlocatie in het voormalige filmtheater aan het Velperplein, werd op 1 december door Luxor Live en de Lochemse evenementencateraar en De Melkfabriek-samenwerkingspartner Loc7000 geopend. Rembrandt ontving in haar openingsmaand december ruim 7.000 feestgangers.

De Melkfabriek

Uitgestelde bouwwerkzaamheden rond het Coberco Kwartier brachten een onverwachte meevaller met zich mee voor De Melkfabriek, dat in 2023 dienst mocht blijven doen als evenementenlocatie. Drie grootschalige dance-evenementen in De Melkfabriek werden in totaal door meer dan 7.000 bezoekers bezocht.

Luxor Live verwacht de stijgende lijn in 2024 door te kunnen zetten met activiteiten in haar eigen zalen, tien grootschalige evenementen in De Melkfabriek, wekelijks programma in Rembrandt en aanhoudende samenwerkingen met bestaande samenwerkingspartners als Jongerencentrum Willemeen, Hoogte80 Festival en Popcentrum Jacobiberg.

Is dit alles?