MENU SLUIT
23.10.2013

Nieuw concept re: Focus brengt met The Black Dog kwaliteit in elektronische muziek

RE: FOCUS NIEUW IN LUXOR LIVE
Met Re: Focus richt Luxor Live zicht op kwaliteit in de elektronische muziek scene. Bijzondere artiesten in een bijzondere zaal. Met Re: Focus trakteert Luxor Live Arnhem op een bijzondere kwaliteitsvolle elektronische dansavond. De line up voor de eerste editie liegt er niet om; The Black Dog kom hun eerste show neerzetten in Arnhem. Deze pioniers draaien al mee vanaf de jaren ’80!
 
THE BLACK DOG
Deze veteranen draaien als sinds de jaren ’80 mee in de elektronische muziek scene. In 1989 kunnen Ken, Ed en Andy, zij vormen op dat moment de ‘band’ The Black Dog, geen label vinden voor hun release. De grote labels vinden de muziek “too weird”. Daarop besluiten ze hun eigen label te starten. Niet lang daarna met een 4-track EP op vinyl veroveren ze Londense Clubs. Een succesformule die zijn weerga niet kent is gestart.
 
In 1995 gaat het trio uit elkaar en Ed gaat solo verder als The Black Dog. In 2001 ontmoet Ken Martin en Richard Dust, eigenaren van het label Dust Science. De huidige formule staat en met drie succesvolle albumreleases is zijn de pioneers van The Black Dog niet meer weg te denken uit de scene.
 
De laatste jaren is de sound van The Black Dog sterker en steviger geworden. Dat is ook te horen in de “Dark Wave” mixseries. Een bijzonder goed dansbare mix van stevige techno en een brede variatie aan soundscapes en offbeat tracks.
 
ALAN LIVE & YOSSER
Arnhemse support is er van Alan Live en Yosser. Alan presenteert een nieuwe liveset aan het Arnhemse publiek. Een gezonde mix van detroit techno, progressive en techno.
 

Is dit alles?