MENU SLUIT
25.01.2019

Nieuw platform Poppunt Gelderland helpt muzikaal talent verder

Mr. Weazley, foto: Kim de Jong

Gelderse artiesten kunnen binnenkort aankloppen bij Poppunt Gelderland voor ondersteuning bij hun muzikale carrière, in welk genre en in welke fase dan ook. De popkoepel is een initiatief van de poppodia Luxor Live (Arnhem), Doornroosje (Nijmegen), Gigant (Apeldoorn), de Provincie Gelderland en heel veel andere partijen in deze provincie. Het nieuwe Poppunt Gelderland ziet op maandag 18 februari het levenslicht tijdens de kick-off in Luxor Live.

Toine Tax is directeur van Doornroosje en een van de initiatiefnemers: “Er is talent genoeg in Gelderland, daar hebben we geen enkele twijfel over. Of zij voldoende kansen hebben, betwijfelen we wel. Wij willen samen een goed provinciaal netwerk opzetten waardoor artiesten hun volle potentie kunnen benutten. Hierbij staat het belang van het talent voorop, niet dat van de podia. We worden geen talentfabriek met verplichte succesnummers, maar juist een katalysator voor artiesten die al wilskracht en inzet tonen om verder te komen. Hen helpen we door een netwerk te bouwen waarin ze de weg kunnen vinden van het oefenhok tot aan Lowlands.”

Talentmakelaars door de provincie

In de praktijk wordt het platform straks gerund door enkele talentmakelaars van Poppunt Gelderland die verspreid over de provincie te vinden zijn. Imke Loeffen uit Nijmegen is een van die sleutelfiguren: “Wij hebben eigenlijk maar één simpel doel: muzikaal talent in Gelderland echt verder helpen. Aan de ene kant doen we dat door artiesten te koppelen aan toffe kansen zoals speelplekken, workshops, netwerk, faciliteiten, fondsen en dergelijke. Aan de andere kant helpen we clubs die op zoek zijn juist aan toffe muzikanten. Voor nu begint dat simpelweg door mij of iemand van de podia even een mail te sturen of te bellen, maar op termijn willen we naar een ecosysteem waarin iedereen van dat netwerk gebruik kan maken.”

Kick off in Luxor Live

Poppunt Gelderland wordt gelanceerd op maandag 18 februari vanaf 18:30 in Luxor Live in Arnhem, waar alle muzikanten en muziekprofessionals uit de provincie welkom zijn. Tijdens deze kick-off vertellen de initiatiefnemers meer over Poppunt en geven ze vast een kort voorproefje: Gelderse artiesten presenteren hun muziek en professionals vertellen hoe je gebruik kunt maken van hun podium, fonds, traject, showcasefestival, label of subsidieregeling. Gedeputeerde Josan Meijers van de Provincie Gelderland trapt de avond af, het precieze programma wordt nog bekendgemaakt.

Info & aanmelden

Entree voor de kick-off is gratis op vertoon van een entreebewijs, aanmelden kan hier. Meer informatie over Poppunt Gelderland komt binnenkort online, tot die tijd kun je voor vragen en informatie contact opnemen met Imke Loeffen via imke@luxorlive.nl.

Foto: Mark Ooms

Is dit alles?