MENU SLUIT
20.04.2016

Nieuwe muziek van Spain

De muziek van Spain, de band van de Amerikaan Josh Haden, laat zich maar moeilijk omschrijven. Slowcore, dreampop met invloeden van jazz en country? Deze elementen zitten er zeker in, maar Spain heeft toch vooral heel eigenzinnig geluid gecreëerd. Nummers met veel onderhuidse spanning, opbouwend zeer sterk, prikkelend en vooral tijdloos.

Spain debuteerde al in 1995 met het album The Blue Moods of Spain. Het nummer ‘Spiritual’ werd een klassieker en werd talloze keren gecovered, onder andere door Johnny Cash op zijn American Recordings. Het was het begin van een succesvolle periode waarin de Amerikanen nog twee uitstekende platen afleverden. Maar na 2001 werd het plotseling stil rond de band. Frontman Josh Haden (zoon van jazz-legende Charlie Haden) zag een aantal bandleden vertrekken en het einde van Spain leek een feit.
Maar in 2007 blies Haden de band weer nieuw leven in.  En in 2012 werd er ook weer een nieuw studioalbum uitgebracht: The Soul of Spain. De plaat werd goed ontvangen, ook in Europa, waarna Spain een uitgebreide clubtour maakte. Na het livealbum The Morning Becomes Eclectic Session volgde in 2014 de plaat Sargent Place. En daarop staan echt een paar prachtige liedjes zoals het intens meeslepende Love at First Sight!

En nu, twee jaar later, komt Spain met nieuw album: Carolina. Bovendien maakt de band ook een uitgebreide Europese tour. En de kick-off van deze Europese tour is op 21 mei in Luxor Live! Bestel hier je tickets.

 

Is dit alles?