MENU SLUIT
20.06.2016

NJO Muziekzomer

Afgelopen twee zomers mocht Luxor Live het NJO verwelkomen met uiteenlopende voorstellingen van hun NJO Muziekzomer. Ook dit jaar zijn zij weer van de partij. Drie avonden, twee verschillende producties. De voorverkoop is nu begonnen!

De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival. De organisatie is in handen van het NJO: Nationaal Jeugd Orkest, dat zich richt op de ontwikkeling van jong toptalent. Jonge musici spelen dan ook de hoofdrol in de meer dan 65 concerten die de NJO Muziekzomer telt. Het muzikale aanbod van dit festival bestaat uit klassieke muziek in de breedste zin van het woord  en bevat voor ieder wat wils. Bovendien worden de concerten gegeven op de vele bijzondere locaties die de provincie Gelderland rijk is. Hierdoor én door het enthousiasme van de jonge musici blijft klassieke muziek jong, fris en spannend.

Di. 16 aug. – Luxor Live (bovenzaal) / 20:30 uur / € 12,50 / jongeren t/m 30 jaar € 7,50
Kluster 5
Tim Sabel – piano
Martin van Hees – gitaar
Isa Goldschmeding – viool
Daan van Koppen – saxofoons
Jennifer Heins – slagwerk
Martin Fondse – coach
Kluster 5 is een jong, Haags ensemble. De ongewone bezetting van viool, saxofoon, slagwerk, gitaar en piano zorgt voor grote mogelijkheden in een breed scala aan muziekstijlen, van hedendaags klassiek tot cross-over richting jazz. Door het spelen van nieuwe werken laat het kwintet een nog ongehoord, modern geluid horen.
Alle leden van het ensemble hebben in het NJO: Nationaal Jeugd Orkest gezeten en waren eerder tijdens de Muziekzomer te zien in Low End HiFi en Workers Union. Dit jaar zullen zij samen met componist en pianist Martin Fondse werken aan een programma waarin improvisatie en lichte muziek centraal staan. Fondse is altijd op zoek naar nieuwe manieren om muziek te creëren en zal de jonge musici als coach begeleiden bij het improviseren en maken van arrangementen. Daarbij streeft hij naar een goed evenwicht tussen compositie, improvisatie, dialoog en persoonlijke expressie.
Dit concert vindt plaats in een intieme barsetting. U kunt van tevoren een drankje bestellen en meenemen naar uw stoel.

Bestel tickets

Wo. 17 / Do. 18 aug. – Luxor Live / 20:00 uur / € 16,50 / jongeren t/m 30 jaar € 11,00
Charlie Chaplin
NJO Orkest o.l.v. Gwennolé Rufet
In 2016 is het honderd jaar geleden dat Charlie Chaplin de Mutual Comedies creëerde; twaalf stomme films van precies twee filmspoelen lang. Bovendien wordt dit jaar de 80ste verjaardag van Carl Davis gevierd, die bij deze films geniale muziek voor klein orkest componeerde. Reden voor de NJO Muziekzomer om twee van deze Mutual Comedies met live-begeleiding in het programma op te nemen: One A.M. en The Immigrant.
In de Mutual Comedies neemt Charlie Chaplin op geheel eigen wijze verschillende maatschappelijke en intermenselijke problemen op de hak. Creaties uit de hoogtijdagen van de stomme film, die zelfs na honderd jaar nog nauwelijks aan actualiteit hebben ingeboet. Carl Davis, beroemd om zijn filmmuziek, componeerde bij de Mutual Comedies nieuwe muziek, die de timing van de films exact volgt en er daardoor een naadloos geheel mee vormt. Net als in de begintijd van de stomme film wordt de muziek live bij de films uitgevoerd. Nu echter niet meer door één improviserende pianist, maar door een klein orkest van het NJO. Om het programma helemaal compleet te maken worden er nog twee werken uit de tijd van de films ten gehore gebracht waarin Amerikaanse jazzinvloeden een belangrijke rol spelen: La création du Monde van Milhaud en Divertissement van Ibert. Een audiovisueel bijzonder goed gevulde avond, geschikt voor het hele gezin.
De première van dit bijzondere project zal plaatsvinden in Luxor Live, dat in 1917 als filmhuis werd geopend. Het mooie gebouw ademt de sfeer van de jaren waarin de film voor het eerst werd gedraaid!
Programma:
Milhaud – La Création du Monde
Chaplin & Davis – The Immigrant
Ibert – Divertissement
Chaplin & Davis – One A.M.
Voorafgaand aan de voorstelling kunt u in Luxor Live genieten van een gevarieerd buffet compleet met overheerlijk toetje; hiervoor zij aparte toegangsbewijzen beschikbaar. Deze en de andere tickets zijn allemaal te bestellen op de webstie van het NJO.

Bestel tickets

Is dit alles?