MENU SLUIT
12.06.2023

Noodklok voor Poppunt Gelderland

Als er niets gebeurt, stopt de provinciale subsidie aan Poppunt Gelderland per 1 januari 2024. Daarmee krijgt Gelders muziektalent straks veel minder mogelijkheden en dreigt een waardevol netwerk te verdwijnen.

Eerder deze maand schreef Poppunt Gelderland deze brandbrief aan de Provincie Gelderland, waarin zij hun zorgen uitten over de consequenties van de voorgenomen bezuinigingen. De brief werd ondertekend door talloze spelers uit het culturele veld van Gelderland, Overijssel en de rest van Nederland.

De nieuwe Provinciale Staten van Gelderland die afgelopen maart gekozen werden, moeten het besluit nog definitief goedkeuren. Hier is ruimte om af te wijken van de voorgenomen herijking waar het stopzetten van deze subsidie onderdeel van is.

Op woensdag 14 juni spreekt Poppunt Gelderland in bij de extra hoorzitting over dit onderwerp. Op 5 juli wordt er een definitief besluit genomen over deze begroting, waar hopelijk alsnog ruimte kan worden gevonden om waardevolle initiatieven als Poppunt Gelderland te ondersteunen!

Lees de brandbrief en meer over dit onderwerp op de website van Poppunt Gelderland

Is dit alles?