MENU SLUIT
08.01.2020

Nu op Spotify: Nieuw uit Gelderland

In de kersverse Spotify-lijst Nieuw Uit Gelderland vind je vanaf nu wekelijks de nieuwste releases van Gelderse bodem. De lijst is zojuist gelanceerd en wordt bijgehouden door Poppunt Gelderland in samenwerking met mediapartner 3voor12 Gelderland, zij lichten daarnaast iedere maand enkele opvallende tracks uit op hun platforms. Artiesten kunnen ook zelf hun nieuwe muziek aanmelden voor de playlist!

Vanwaar deze lijst? Douwe Esschendal van Poppunt Gelderland licht toe: “Er komen zo veel toffe releases uit in Gelderland, die willen we graag meer aandacht geven. Voor muziekliefhebbers en artiesten onderling is het interessant om te horen wat er speelt, maar ook voor de industrie. We krijgen bij Poppunt Gelderland vaak de vraag van programmeurs of we nog tips hebben wat betreft Gelderse artiesten, daarvoor is het handig als de meest recente muziek sowieso al in één lijst verzameld is. Zo kunnen we artiesten makkelijker onder de aandacht brengen van bijvoorbeeld podia, festivals en media in Gelderland.”

Per artiest wordt er maximaal 1 nieuwe track opgenomen in de playlist, bijvoorbeeld de single. Na vier weken wordt het nummer verplaatst naar de archiefplaylist Gelderse Muziek om plaats te maken voor nieuwe releases. Alle genres zijn welkom en je kan jouw eigen track zelf aanmelden. Op de website van Poppunt Gelderland vind je de link hoe je dat doet en waar.

Zorg dus dat je de lijst volgt in Spotify om automatisch iedere week als eerst op de hoogte te zijn van de nieuwste Gelderse muziek. De playlist vind je HIER!

Is dit alles?