MENU SLUIT
25.10.2011

OOSTBLOK: voor diegene die het toch niet kennen, wat houdt OOSTBLOK in?

Oostblok is een concept wat zit tot nu toe een jaar voortbeweegt in Arnhem. De stroming die wij liefhebers willen brengen is Techno. Waar we ons mee willen onderscheiden ten opzichte van andere organisaties is het puur alleen aandacht hebben op Techno en dan vooral de meer duistere donkere en wellicht hardere stijlen. De beweging 8Bahn is vergeleken met ons veel experimenteler binnen de elektronische dance muziek en is NDS vooral tech-house gericht.
Om de twee maanden hebben wij een clubavond in de Luxor Live te Arnhem. Wij zijn er tevreden met deze locatie omdat de akoestiek en ruimte de avond een extra dimensie geeft.
Naast clubavonden geven wij ook feestjes op buitenlocaties. Jullie snappen wat we hiermee bedoelen.

 

Wie zijn de gezichten achter OOSTBLOK?
 
Oostblok kent een groot team aan Oostblokkers die allemaal uit gemeente Ede komen. Wij zijn een hele grote groep van jongens en meisjes die een samenhorigheidsgevoel heeft als Oostblok heeft. Om de koers te houden zijn er natuurlijk een paar jongens die het roer in handen nemen en dat zijn  Sam Tammer, Marvin van Haelen, Jeroen Kemperman, Daan Kemperman en silent assassin Ivano Tetelepta. Welke mensen ik sowieso niet mag vergeten te benoemen zijn onze artworkers Mischa Loppies, A.J. Bama en onze MC/Enthousiasteling Ronald de Boer.
 
In het afgelopen seizoen heeft OOSTBLOK al een flink aantal nationale en internationale DJ’s / liveacts gepresenteerd. Wat waren volgens jullie de highlights van het vorige seizoen en waarom?
 
Ik denk dat dit een vraag is waar iedereen persoonlijk een antwoord op zou moeten geven. Daarnaast is het lastig om een hoogtepunt uit te kiezen omdat je met alle liefden alle artiesten in huis hebt gehaald.
Persoonlijk vond ik de set van Spark Taberner het krachtigst en blijft me ook het beste bij. Ik ben zelf begonnen met Schranz en houd dus van veel droge snelle percussie en Spark (voormalig schranz artiest) laat dat altijd goed horen hoe je daar een hele uitgesproken sound uit krijgt.
 

Even tussendoor: hoe komt de naam OOSTBLOK tot stand?
 
Oost van‘Oost’-Nederland. We zijn namelijk allen afkomstig uit het Oosten. BLOK staat voor standvastigheid, stevigheid, eigenwijsheid en evenwicht. Deze naam is onstaan op een gegeven moment, en zo gaat dat.
 
Wat zijn jullie persoonlijke plannen voor OOSTBLOK?
 
Zoveel mogelijk mensen besmetten met de Oostblok-injectie.
 
 
Zaterdag 29 oktober staat de tweede editie van dit seizoen in Luxor Live. Wat gaat deze avond omvatten?
 
Deze avond staat in het teken van Phobiq Recordings, Het label van Napolitaanse techno held Sasha Carassi. Omdat Italie een hele typische eigen sound heeft willen we die graag in de spotlight zetten.
Sasha Carassi is de headliner en zal de avond erg krachtig afsluiten. De boys van Audiowomb die reeds ook hebben gereleased op Phobiq zullen ook hun plaatje leggen nadat Oostblok resident Daan Kemperman de avond zal openen.
 
Welke acts willen jullie absoluut op OOSTBLOK zien in de toekomst?

Zo dat is een hele waslijst! Hier een aantal om je een beeld te geven.
James Ruskin, Joey Beltram, Speedy J, Octave One, Mattias Fridell, Jerome Sydenham, Alan Fitzpatrick, Joseph Capriati, Bas Mooy, Mike Humphies, Funk D’void, Go Hiyama en ga zo maar door.
 
Hebben jullie verder nog verrassingen in petto?
 
Zeker!
De acts dit seizoen worden steeds groter en zullen we in 2012 een grote Loods pakken.
 

Is dit alles?