MENU SLUIT
05.02.2014

Oosterse Dagschotel

Dagschotel is terug in Luxor Live en dit keer met wel een hele bijzondere editie. Wij halen namelijk Egypte naar Arnhem, althans dat doet het collectief Cairo Liberation Front. Zij zijn het electro chaabi geluid van de Egyptische revolutie en zijn tevens de eerste DJ’s die dit genre buiten Egypte ten gehore brengen. De sound is uniek en heb je waarschijnlijk nog nooit ergens gehoord!

Electro chaabi is een frisse ingrediënten mix  van hip-hop beats, electro, oosterse dancehall, Arabische toonladders en heel veel autotune. Cairo Liberation Front wil naast deze beats je ook het verhaal vertellen over dappere jongeren die voor hun toekomst strijden, de chaabi muziekstijl is erg populair onder de Egyptische jongeren.

Joost Heijthuijssen is de man die de Egyptische electro chaabi muziek naar Nederland haalde. Joost reisde samen met John Doran van The Quietus naar Egypte, stelde een aantal mixtapes samen en begonnen het collectief Cairo Liberation Front.

Het Tilburgse dj-collectief is uitgegroeid tot een heuse act en veroverd de hele wereld. Ze speelde in hun eerste jaar meer dan 40 shows, bracht vele mixtapes uit en stond in The New York Times.
Het collectief staat bekend om hun zeer energieke live optredens. Soms worden ze soms vergezeld door buikdanseressen , döner leveranciers en andere vrienden.  Misschien heb je ze al eens gezien op Amsterdam Dance Event, STRP of Best Kept Secret. In januari speelde ze op Noorderslag en zorgden voor een legendarisch feest.
Zaterdag 1 Maart te zien in Luxor Live, be there or… mis de chaabi versie van 50 Cents ‘In Da Club’!

 

Naast Cairo Liberation Front smullen we ook van DJ’s Chefs de Partie en meer!

 

De Mixtapes van Cairo Liberation Front.

Is dit alles?