MENU SLUIT
08.12.2015

Op de hoogte met Fresku

Op de hoogte, uit de hoogte, zebraleer, een decadente ladiesman.

Iedereen die zich weleens verdiept heeft in de nummers van Fresku zullen bovenstaande teksten wel herkennen. Het is natuurlijk ‘Op de hoogte’. Een geniaal nummer met een spetterende tekst.

Roy Michael Reymound, oftwel Fresku  gaat op tour door Nederland. En Luxor Live wordt een beste tussenstop.

Hij woonde van zijn zevende tot zijn veertiende, samen met zijn Nederlandse moeder en Antilliaanse vader in Curaçao. Daarna verhuisden zij weer terug naar zijn oorspronkelijke geboorteplaats Eindhoven. Fresku is Papiaments voor ‘Brutaal’ en dat komt in sommige nummers ook goed naar voren. Op zijn veertiende begon hij voor de grap te rappen, en in 2006 leerde hij rapper Karimineel kennen, via een open mic sessie. Samen met producer en filmmaker Teemong vormden zij de rapgroep Zwarte Schapen en hielden zij zich ondertussen bezig met korte filmpjes en sketches en plaatsten deze op YouTube.

In 2010 bracht Fresku zijn titelloze debuutalbum uit, waarvan ook een limited edition verscheen. Het album werd goed ontvangen en er verschenen meerdere videoclips zoals Twijfel, Ik Ben Hier, Kutkop, Alleen en Nieuwe Dag.  In hetzelfde jaar eindigde hij als tweede bij de 3VOOR12 Awards voor beste album. Na zijn debuutalbum verscheen in 2011 het album ‘Fresh 2’, in 2012 ‘Maskerade’ en in september dit jaar, zijn kersverse album ‘Nooit Meer Terug’.

We kunnen haast niet wachten om Fresku te verwelkomen in Luxor Live. Maak ons gek!

Is dit alles?