MENU SLUIT
08.07.2015

Opnieuw NJO Muziekzomer in Arnhem

Een Avond met Kurt Weill 
Heeft u vorig jaar ook zo genoten van Die stumme Serenade in Luxor Live? Dit jaar keert de NJO Muziekzomer terug naar Luxor Live met een geheel nieuwe voorstelling rond Kurt Weill en Bertolt Brecht.

 

Van zaterdag 1 augustus tot en met donderdag 6 augustus.
Aanvang 20:30 uur
Entree € 17,50 / jongeren t/m 30 jaar € 12,50

 

Jasper de Waal – dirigent
Alexander Oliver – presentatie
Claron McFadden – coach

24 oktober 1929 (Zwarte Donderdag) staat bekend als het begin van de Grote Depressie, de  economische crisis die niet alleen voor miljoenen enorme armoede bracht, maar ook de opmaat vormde voor de opkomst van het nazisme en de Tweede Wereldoorlog. In dat tijdsgewricht schreef Kurt Weill (1900-1950) in Berlijn een aantal van zijn bekendste werken. Op 31 augustus 1928 ging in het Theater am Schiffbauerdamm zijn meest bekende werk in première, Die Dreigroschenoper, op teksten van Bertolt Brecht. Een jaar later, op 2 september, volgde in hetzelfde theater Happy End, ook op teksten van Brecht.
Sterren uit eerdere jaren aangevuld met vers zangtalent van onder meer Dutch National Opera Academy brengen samen met musici van het NJO hoogtepunten uit beide werken (in de originele versie) ten gehore in Luxor Live, een theater dat de cabareteske sfeer van de twintiger jaren ademt. Het zal u verbazen hoe actueel en aansprekend de teksten van Brecht en de muziek van Weill vandaag de dag nog zijn! En voor wie er niet genoeg van kan krijgen: wellicht zijn onze zangers en zangeressen wel te verleiden voor een muzikaal nagerecht aan de bar…
De presentatie is in handen van Alexander Oliver, voormalig artistiek leider van Dutch National Opera Academy, waarmee het NJO samenwerkte voor de geënsceneerde opera Le nozze di Figaro (2013) en Die stumme Serenade (2014).

 

Programma:
Liederen uit o.a. Die Dreigroschenoper en Happy End
Kurt Weill – muziek
Bertolt Brecht – tekst

 

NJO Muziekzomer in Luxor Live
De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival. De organisatie is in handen van het NJO, een organisatie die zich richt op de ontwikkeling van jong toptalent. Jonge musici spelen
dan ook de hoofdrol in de meer dan 75 concerten die de NJO Muziekzomer jaarlijks telt. Het muzikale
aanbod van dit festival bestaat uit klassieke muziek in de breedste zin van het woord en bevat voor ieder wat wils. Bovendien worden de concerten gegeven op de vele bijzondere
locaties die de provincie Gelderland rijk is. Hierdoor én door het enthousiasme van de jonge
musici blijft klassieke muziek jong, fris en spannend.

Diner
Maak uw avondje uit compleet door voorafgaand aan Een Avond met Kurt Weill in de bovenzaal van Luxor Live te genieten van een diner. In een café-achtige setting wordt een buffet met gerechten in Duitse stijl gepresenteerd. Zo komt u helemaal in de stemming. Zei Brecht immers niet: ‘Erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral’?
Dit diner à € 20 kunt u direct meebestellen bij uw kaarten op www.muziekzomer.nl.

 

Overnachten
Lekker blijven slapen na afloop van Een Avond met Kurt Weill? Hotel Molendal is net als Luxor Live opgetrokken in Jugendstilarchitectuur en geeft Muziekzomerbezoekers een mooie korting van maar liefst 20%. U kunt direct een kamer meebestellen bij uw kaarten op www.muziekzomer.nl. Er zijn kamers in verschillende prijscategorieën en gasten krijgen een glas prosecco aangeboden in de serre. Zie voor meer informatie over het hotel www.hotel-molendal.nl. Let op: Hotel Molendal heeft geen lift.

Is dit alles?