MENU SLUIT
26.11.2014

Oproep voor producers!

Nieuwe Electronische Waar (NEW) gaat het tiende jaar in! Tien jaar geleden is dit platform voor producers ontstaan in Nijmegen, en sinds vijf jaar fungeert het als de springplank voor producers uit heel Oost-Nederland. Luxor Live, Productiehuis ON en de poppodia Burgerweeshuis en Doornroosje werken samen aan dit project om de producers uit het oosten van het land op de kaart te zetten. Produceer je, en wil je een extra zet geven aan je zichtbaarheid en bekendheid? Meld je dan nu aan voor de 10 van NEW 10!

Hoe kom ik aan shows?

Het is nog nooit zo leuk en makkelijk geweest om te beginnen met het produceren van electronische muziek. Met een computer en wat leuke software kun je al snel aan de slag. Voor je het weet worden je eerste probeersels op Soundcloud al enthousiast ontvangen en ben je hooked. De huisstudio breidt zich uit, maar verder dan je zolderkamer kom je nog niet. Hoe kom je aan optredens? Hoe kom je in het vizier van boekers, programmeurs en labels? Hier springt Nieuwe Electronische Waar in het gat. NEW zet het gecombineerde netwerk in van Luxor Live, Doornroosje, Burgerweeshuis en Productiehuis ON om kansen te creëeren voor talentvolle producers.

De 10 van NEW 10

Nieuwe Electronische Waar is er voor alle producers uit Oost-Nederland. Wat voor electronische muziek je ook maakt, alles is welkom. Over de afgelopen 10 jaar hebben al meer dan 540 producers zich bij NEW aangesloten. Uit die groep wordt elk jaar een selectie gemaakt die door NEW op sleeptouw wordt genomen. Er wordt een digitale release uitgebracht die de afgelopen jaren stelselmatig meer dan 10.000 downloads behaalde. Ook worden de producers gevraagd voor showcases op podia en festivals. NEW was o.a. aanwezig op de Zwarte Cross, Valkhof Festival, Gogbot, Oddstream en Have A Nice Day.

Een boost voor je loopbaan

De afgelopen jaren hebben een aantal producers goed geprofiteerd van de NEW bump. De Sluwe Vos en Knarsetand werden voor het eerst door NEW gesingnaleerd, en konden na hun NEW jaar doorgroeien naar landelijke bekendheid. Ook voor producers die niet direct een doorbraak bereiken betekent een jaar met NEW een stroomversnelling, waarbij je in korte tijd veel ervaring op kunt doen en feedback kunt krijgen. NEW zet zich bovendien niet alleen in voor de geselecteerde producers maar voor alle leden. Ben je eenmaal aangemeld dan kom je in aanmerking voor verschillende extra's. Je kunt gratis deelnemen aan de NEW Conference, en aan andere events en workshops door het jaar heen.

Deadline 31 December

Wil je een stappen maken als producer? Meld je dan aan bij nieuweelectronischewaar.nl. Je kunt je tot 31 december aanmelden met een track om mee te doen aan de selectie voor de 10 van NEW 10.

 

Website: http://nieuweelectronischewaar.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/NieuweElectronischeWaar
Twitter: https://twitter.com/_N_E_W_

Is dit alles?