MENU SLUIT
25.03.2015

Paulusma

Dat Jelle Paulusma thuis hoort in het rijtje van beste singer-songwriters heeft hij alweer ruimschoots bewezen met zijn vierde soloalbum “Pulling Weeds”(nov. 2014). Nog voor de afsluiting van zijn reünietour met Daryll-Ann lag het album in de schappen.  Dat dit een jaar later gebeurde dan gepland, mag de pret geenszins drukken! Sommige dingen zijn de moeite van het wachten waard en “Pulling Weeds” is zonder enige twijfel een pareltje van eigen bodem!

Paulusma pakte na het uiteenvallen van Daryll-Ann de draad al snel weer op met een solocarrière en leverde tussen 2006 en 2011 drie prima albums af. “Pulling Weeds” is daar een welkome aanvulling op en mocht zeer lovende recensies ontvangen.  Oor omschrijft de plaat als “…. caleidoscopisch, vol gif, lef, onzekerheid, vrijheidsdrang en schoonheid….”. Het album dat deels werd opgenomen in de IJland Studio  en in huiselijke kring in zijn woning in Amsterdam  levert een tal van songs op die voor de liefhebber van hoogstaande popmuziek als een muzikaal orgasme in de oren klinkt. Verwacht niet het lichtvoetige en makkelijk , toegankelijke geluid van Daryll-Ann èn waar zijn collega’s blijven steken in gezapige nummers die net dat rauwe randje missen, weet Paulusma sfeerrijke indiepop te mixen met folkrock, Westcoast pop en psychedelica. Het levert veel dynamiek op en ook na het veelvuldig beluisteren van de nummers, blijf je mooie dingen ontdekken en blijft dit muzikale talent je verrassen. 

Het album opent met een originele inkopper, “Left for Dead”; dat na een eigenzinnig voorspel via een verrassende drumtrack eindigt in een heftige climax. In “Mornin’Coffee herklinkt bij vlagen de Daryll-Ann sound, liefdesliedje “Winterlong” verwijst naar de kinderen op de albumhoes en  de singel “Stick Around with You”is een lekker stevig uptempo nummer. 

En zo kunnen we nog wel even doorgaan maar niet alles willen we verklappen! En aangezien Paulusma ontzettend veel zin heeft om zijn nummers live ten gehore te brengen, raden we je gewoon aan om snel nog een ticket te scoren en te genieten van één van de meest gerenommeerde muzikanten die ons kleine landje rijk is! 

 

BESTEL TICKETS

 

Is dit alles?