MENU SLUIT
27.07.2016

Pioniers van de Russendisco

Ze timmeren al ruim 25 jaar aan de weg, het olijke viertal van Apparatschik. Opgericht in 1989 in Kreuzberg Berlijn als trio met banjo, gitaar en balalaika. Het was de tijd van de perestroika, vlak voor de val van de Berlijnse Muur. Apparatschik kwam met een totaal nieuw geluid, gebaseerd op Russisch volksmuziek maar dan in een modern vrolijk jasje. Later kwam deze stijl bekend te staan als Russendisco en Balkan Beats, maar dan dus lang voordat deze muziekbegrippen in zwang raakten. En daarmee zijn de jongens van Apparatschik de echte pioniers van deze inmiddels razend populaire muziekstromingen.

De Russisch-Duitse feestmachine is tegenwoordig vier man sterk en trekt zich niks aan van politieke grenzen. Ze maken gewoon een heerlijke muzikale smeltkroes van balkan, ska, polka, reggae en disco en vooral live zijn de heren van Apparatschik niet te stuiten. En dat laten ze nog steeds zien. Een prachtig bewijs daarvoor is het jubileum-album Live in Berlin, dat vorig jaar verscheen. Ook speelde Apparatschik met veel succes op talloze internationale festivals. In 2003 brak de cultband in Nederland definitief door met een onvergetelijk optreden op Lowlands.

En op 12 september staat Apparatschik dus in Luxor Live. En dat wordt zeker weten een fantastisch grensoverschrijdend feestje!

BESTEL TICKETS

Is dit alles?