MENU SLUIT
22.03.2023

Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel lanceren Sonar

Sonar is hét nieuwe muziekplatform waar festivals, podia en radiostations nieuwe acts kunnen opduiken!

Op zaterdag 1 april tijdens Booster Festival lanceren Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel een nieuw online platform: Sonar. Sonar is de Nederlandse variant van het succesvolle Belgische platform VI.BE, al 15 jaar de vaste verbinder tussen opkomend muzikaal talent en de muziekindustrie in Vlaanderen en Brussel. Artiesten als Bazart, Tamino en Charlotte de Witte hebben hun eerste stappen via dit platform gezet. Nu is het de beurt aan Nederland, waar Sonar start in het oosten van het land.

Sonar

Sonar wordt dé plek voor festivals, podia en radiostations om nieuwe acts uit Oost Nederland op te duiken. Een thuis voor artiesten uit Oost-Nederland die op zoek zijn naar shows, airplay, ontwikkeling en wedstrijden. Via het platform kunnen organisatoren een ‘pitch’ lanceren om gericht te zoeken naar een act. Vanaf 1 april kunnen muzikanten, dj’s en acts reageren met hun profiel, waarna de organisatie een match kiest uit de inzendingen. Artiesten variëren van beginner tot professional en komen uit alle genres: van techno-dj tot metalcoreband en van singer-songwriter tot hiphopact. Zo biedt Sonar naast actuele kansen ook een uitgebreide database aan actieve artiesten in heel Oost-Nederland.

VI.BE

Bij de Belgische variant VI.BE hebben zo’n 22.000 artiesten en 700 organisaties een profiel op dit platform, hierdoor zijn al meer dan 16.000 kansen gecreëerd, variërend van shows tot airplay. In Nederland wordt Sonar ondersteund door 3FM, Doornroosje, Luxor Live, GIGANT, Hedon, Burgerweeshuis, Metropool, ArtEZ Conservatorium, Booster Festival, Epop, BRUT, MassiveMusic, Zwarte Cross, Encore, Dauwpop, Tunecore, Valkhof Festival, VPRO’s 3voor12, Smaakmarkt, De Basis, Voordekunst, GROWE, RTV Oost en vele anderen. Sonar wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en beide Provincies.

Lancering Sonar

Sonar gaat op 1 april live met een feestelijke lancering tijdens Booster Festival in Enschede. Overdag is er een conferentie voor muzikanten en ‘s avonds spelen tientallen acts uit Oost-Nederland live in de binnenstad van Enschede. Tot die tijd zijn updates over Sonar te vinden via Instagram en Facebook.

SONAR

Is dit alles?