MENU SLUIT
07.09.2015

Popstukken verdient de aandacht

Van cabaret naar Jazz. Een ietwat rare switch voor degene die Hans Teeuwen in het theater gezien hebben. Grof gebekt en totaal geen schaamte: “Hey majesteit, GA EENS BIER HALEN’’ of: “Ja, met zo’n instelling blijf je zwakzinnig”, herkennen de meeste wel.

Dat Hans een liefde heeft voor muziek kennen wij ook van zijn shows. ‘Snelkookpan’ is natuurlijk een magistraal staaltje.  Maar Hans Teeuwen heeft ook een andere kant: Jazz!  Samen met The Painkillers -de crème de la crème van de Nederlandse jazz met saxofonist Benjamin Herman (New Cool Collective), drummer Joost Kroon (o.a. Sven Hammond Soul), gitarist Jesse van Ruller, bassist Kasper Kalf en toetsenist Ruben Hein.

In 2010 verscheen het eerste album How It Aches. Het nieuwe album Popstukken is volledig in het Nederlands en heeft niet de focus op de jazz liggen. We krijgen meer een kijkje in de keuken van de wereld van Teeuwen en horen het album meer in zijn ‘moedertaal’. Met titels als Poppendoktor Bob, Bloedbad.nl, Doe het nou en Bang zal dit een heel divers album worden, maar een muzikaal sterk album en dat kan ook niet anders met zo’n formatie van topartiesten.

In een radio538 interview verteld Teeuwen dat het album zo ongelofelijk goed is geworden dat het alle aandacht verdient die het er maar voor kan generen. Dat is in het verleden wel anders geweest, omdat ze eerder altijd een beetje in de luwte lagen. “Ik wil er alles uit halen wat er in zit, het mag niet allemaal geruisloos voorbij gaan” als dus de komiek. Dat belooft dus een zeer sterk en verrassend optreden te worden op 1 oktober, want “Muziek maken doe je met je hart en dat is niet met je tong uit je bek kwijlend op een xylofoon staan te hengsten”.

 

Is dit alles?