MENU SLUIT
20.11.2019

Programma 9 tot 5 mentaliteit Festival

Op 1 februari wordt heel Luxor Live overgenomen door tientallen bands, feestjes, DJ’s, live-acts, performers, dansers, kunstenaars en andere fratsen op het 9 to 5 mentaliteit Festival. Het grootste gedeelte van het programma is bekend, en het loopt nu al de spuigaten uit! Hieronder krijg je alvast een idee van wat je te wachten staat!

Bad Habits met Blithesome Sprouts
Met een chillout groter dan de dansvloer en een dansvloer intiemer dan je gemiddelde slaapkamer, creëert Bad Habits een speeltuin voor (lokale) beeldende kunstenaars en getalenteerde jonge house DJ’s. Namens Bad Habits zullen Blithesome Sprouts inklokken. Amsterdammers Olivier en Lennart combineren hun muzikale middelen en visies tot iets nieuws en opwindends.

Benji
Benji is het alterego van de Nijmeegse broers Jordi Lammers en Rindert Lammers, vernoemd naar hun favoriete album van Sun Kil Moon. Jordi heeft een achtergrond in de poëzie en Rindert in de muziek. In 2018 brachten ze hun eerste single ‘Weet je nog die zomer’ uit en in 2019 werkten ze voor de single Vuurvlieg samen met saxofonist Joseph Shabason (War On Drugs, Destroyer).

Café De Plak met Calor, Syntax, Plakband en Tutti
Café De Plak in Nijmegen is niet alleen wereldberoemd om zijn Kaasgehakt maar zeker ook om zijn beruchte kelder met eigenzinnige feesten waar de ultieme 21.00 – 05.00 mentaliteit heerst.  Café De Plak wordt voor één keer naar Arnhem gehaald, en zal de kelder van Luxor Live omgebouwd worden tot de beroemdste kelder van Nijmegen. Met Coûteux van Calor (alle hoeken van het elektronische spectrum gecombineerd met hypnotiserende visuals), Sjef & Florian van Syntax (Arnhemse genre-fluid clubmuziek), CocoRalf Cunt namens Plakband (cross-genre, underground dansmuziek) en Tutti (italo-disco-electro feest).

Dagschotel met Cheff Solo en Sekushi Boys (live).
Dagschotel serveert al ruim 8 jaar hun visie op hoe een feestje zou moeten smaken, met eclectische DJ en- livesets, performances, visuals en heel wat fratsen als bijgerecht. Uw chefs van de avond zijn Cheff Solo en Sekushi Boys (Sekushi Boys is een opkomend hiphopduo. Vluchtige rhymes gevuld met punchlines van Mecky en de synth-heavy en energieke beats van Faust zorgen voor een frisse kijk op de huidige Nederlandse rap-scene).

Heirloom
Heirloom is het instrumentale ambient / post-rock geesteskind van gitarist en componist Tom Broshuis (Mister and Mississippi). Zijn weemoedige instrumentale muziek roept nostalgie en heimwee op, maar klinkt ook dromerig, hoopgevend en troostend.

Hey Team
Hey Team is een nieuwe, vierkoppige indie band met leden uit compleet verschillende hoeken van de muziekscene. Van super underground DIY bands tot beste best wel beroemde acts die regelmatig op de radio te horen waren. Een onwaarschijnlijke combinatie rasartiesten die bij elkaar zijn gekomen door hun gedeelde liefde voor luide muziek en catchy riffs.

Jellephant & the Phantoms
Jelle Haagsma brengt onder de naam Jellephant al jaren albums uit. Op het podium wordt hij bijgestaan door zijn liveband The Phantoms. Hij klinkt altijd weer anders; zijn laatste werk focust zich op rechttoe-rechtaan post-punk met flarden van surf.

just big hills
David Berman, alias Just Big Hills, is een Arnhemse producer die bekend is om zijn triphop beats met dromerige indie lofi invloeden. Met een grote following op Youtube en Spotify is hij beroemd tot in Vietnam.

Las Medicinas
Las Medicinas is het medicijn tegen de waanzin in de wereld en de waanzin in je eigen hoofd. Denk aan hypnotiserende ritmes, elektronische synthesizer bas geluiden, repetitieve orgel loopjes, half-valse gitaar sounds en vocalen doordrenkt van effecten. Psychedelische cumbia, tropische punk, distorted reggaeton, duistere surfrock.

Nieuwe Electronische Waar met Frisceaux & Charlotte Schwartz
Nieuwe Electronische Waar (NEW) is een platform voor producers van elektronische muziek uit Oost-Nederland en heeft als doelstelling om jong talent te ontdekken en te ontwikkelen. Het opkomende talent Frisceaux & Charlotte Schwartz (broer en zus Suzanne en Friso de Swart) uit Arnhem maken elektronische muziek waarbij ze hun tenen dippen in house, deep-house, en techno met goede vocals, diepe baslijnen en mooie akkoordenprogressies. Een goed huwelijk tussen analoog en digitaal.

Paracetamøl
Paracetamøl is een vierkoppige garage-punk band uit Arnhem/Nijmegen. In 2018 ontstond deze formatie vanuit de liefde voor bands als Ex Cult; rauw en energiek. Hard en scherp spelen, in het verlengde van bands als Oh Sees en Metz.

Wentelteefjes
Wentelteefjes is een Arnhems collectief dat evenementen organiseert waarin kunstexposities worden gecombineerd met zaken als muziek, literatuur en uitvoeringen. Ze bieden een etalage voor jonge kunstenaars die hun werk willen tonen. Voor 9 tot 5 mentaliteit Festival cureert het Wentelteefjes team, bestaande uit Rikker ter Horst, Romar de Bonte, Katinka Zonneveld en Chantal van Lieshout een tentoonstelling met verschillende videokunstwerken.

Yallah! Yallah!
Geen sprookjes en buikdanseressen: bij Yallah! Yallah! wordt er gedanst op échte moderne en traditioneel Arabische grooves. Dans op Marokkaanse hiphop, reggaeton uit Egypte en Israël, speeddabke uit Libanon, trap uit Syrië, Palestijnse hiphop en nog veel meer!

Is dit alles?