MENU SLUIT
23.12.2016

Quazar en Dimitri bij House Party!

Op zaterdag 28 januari gaan we terug naar de begindagen van de Nederlandse house scene met House Party. Een nacht ouderwets feesten op de allerlekkerste House Classics! Op de eerste editie doen we dat o.a. met Quazar en Dimitri!

25 YEARS OF QUAZAR
Afgelopen lente was het 25 jaar geleden dat de wereld voor het eerst kennis maakte met Quazar. De Amsterdamse house- en techno-pioniers, die zojuist een eerste wereldhit hadden gescoord met ‘The Seven Stars’, maakten hun live debuut tijdens de roemruchte Atmosphere-tour.

De Quazar-sound vond zijn inspiratie in Chicago house en acid, Detroit-techno en de unieke, bruisende vibe van de eerste Hollandse houseparty’s – van de RoXY en Mazzo tot de illegale feesten in het Amsterdamse havengebied. Het was een sound die resoneerde met de hele wereld, zodat de Quazar releases populair werden bij internationale grootheden als Laurent Garnier, Sven Väth, Darren Emerson, Dave Angel, Colin Dale, Jeff Mills en andere Detroit-dj’s.

Maar ook live groeide Quazar al snel uit tot een van de bijzonderste acts van de nieuwe scene, zoals de groep bewees in 1992 tijdens het legendarische House Of Unity in de Arnhemse Rijnhal!

DIMITRI
De historische invloed van DJ Dimitri op de Nederlandse house scene kan onmogelijk worden genegeerd. Dimitri Kneppers zijn muzikale carrière leest als een encyclopedie. Een house encyclopedie. Na meer dan 23 jaar “plaatjes draaien” zou je deze DJ een ware veteraan kunnen noemen. Hij brengt het publiek in extase zoals Don Juan dat met de dames deed; niemand staat zo comfortabel achter de draaitafels als Dimitri. Het publiek, de omgeving en de muziek komen samen in een hypnotiserende staat van euforie. Deze man weet -of moeten we zeggen voelt – wat hij doet!

KAMIL ZALEWSKI & MARK VIBE (CLUB LOONEY DJ’S)
Over old-school gesproken! DJ Kamil Zalewski, voorheen DJ Kamil en Mark Vibe waren van 1991 tot 1995 de resident DJ’s van de beruchte donderdagavond in Luxor in Arnhem, Club Looney. Clubavonden waar menig Arnhemmer met weemoed aan terug denkt. Speciaal voor House Party worden deze mannen herenigd met Luxor!

IVY KNOCK & LEFI
Ivy Knock timmert hard aan de weg, hij is dagelijks achter de decks te vinden en koopt werkelijk alle platenzaken leeg. Knock neemt je mee in een vurige en dansbare trip, zijn house grooves vloeien zo smooth dat hij zelf ook niet stil kan blijven staan!
Als mede initiator van organisatie 8Bahn is LEFI al jaren lang, dag en nacht bezig met muziek en organisatie. Ambient, Techno, Acid en House zijn te vinden in de platenkast van LEFI. Als je het over de Arnhemse club scene hebt kun je onmogelijk om deze man heen!

BESTEL TICKETS

Is dit alles?