MENU SLUIT
28.09.2015

R&B Sekrets: inzoomen op Jayh en F1rstman

Aanstaande zaterdag 3 oktober halen we meteen twee topartiesten in huis voor de allereerste R&B Sekrets van het seizoen. Headliners van formaat Jayh en F1rstman.  Afgelopen jaar kon je niet om deze jongens heen. Samenwerkingen met onder andere Ronnie Flex, Dyna en Lil’Kleine, de vele Youtube-hits, de nodige airplay en gouden en platina platen.  We zoomen even in op hoe het voor Jayh en F1rstman allemaal begon.

Jayh

Jaouad Ait Taleb Nasser, beter bekend als Jayh, komt uit Amsterdam-Noord en houdt zich sinds jongs af aan al bezig met muziek. In de kerk leert hij piano, keyboard en basgitaar spelen. Met zingen begint hij wanneer rapper Rocks hem vraagt om een refrein te bedenken voor een nieuw THC-nummer. Jayh zingt het refrein in met het idee dat een echte zanger het later over gaat doen, maar Rocks is tevreden en besluit om het nummer zo te houden. Vanaf dat moment begint Jayh serieuzer na te denken over een carrière in de muziek. In 2005 brak hij door als producer met de track Wat Wil Je Doen met The Partysquad. Ook zong hij vaak refreinen in tracks van andere rappers zoals Dio, Lange Frans en Baas B. Zijn debuutalbum Jayh Jawson kwam in 2011 uit. In de tussentijd scoorde hij zo’n 12 hitnoteringen in de top 40.  In mei 2015 ontving hij dubbel platina uit handen van Matthijs van Nieuwkerk in DWDD uvoor zijn single Mooie Dag. Niet alleen als zanger, maar ook als producent timmert hij dus hard aan de weg.

F1rstman

Al vanaf zijn peutertijd tikt en trommelt F1rstman – echte naam Hassan Sved – op alles wat los en vast zit.  Vanaf zijn zesde krijgt hij muziekles en blijkt hij een natuurtalent te zijn. Hij speelt de kleine Simba in de musical The Lion King, oefent zich in beatboxen en word ook daar heel erg goed in. Al op zijn dertiende regelt Hassan al zijn optredens zelf.  Met zijn twee broers schaft hij een studio aan en samen maakten ze muziek onder de naam Ngs-Entertainment.  Hassan is dan zestien jaar. Tracks als Laat Me Van Je Houden en Bin Lagami worden enorme Youtube-hits.  F1rstman is inmiddels volwassen en heeft een trouwe aanhang vergaard. Je kent hem vast en zeker van de hits Round & Round en Vertel Me.

Is dit alles?