MENU SLUIT
06.08.2014

RBF voorprogramma bij The Brew

Stijn Hazewinkel is bassist/zanger van de band RBF (Remove Before Flight) en was superblij om te horen dat op donderdag 16 oktober zijn band in het voorprogramma van de Britse band The Brew mag spelen.

Ik kende The Brew persoonlijk al wel eenBassit tijdje, maar dankzij een goede vriend van de band zijn we ze beter leren kennen. Hij nodigde ons uit naar een concert van The Brew, dat hij organiseerde en we waren eigenlijk allemaal meteen verkocht. De energie die er vanaf knalde, de muzikaliteit van de bandleden en natuurlijk de nummers. Ik had tijdens bepaalde solo’s echt ‘t gevoel of ik Jimmy Page hoorde spelen. Vanaf dat moment hoopte ik stiekem al op de kans om een keer het voorprogramma te doen. Toen we hoorde dat ze in Luxor Live zouden spelen de vorige keer, zijn we natuurlijk ook gegaan. Dat was echt een te gekke show, in een prachtige zaal. Vanaf de eerste keer dat ik daar binnenstapte een aantal jaar geleden is het altijd een kleine droom geweest om daar te mogen spelen. Om te horen dat we én ‘t voorprogramma van The Brew mogen doen én dat de show ook nog in Luxor Live is… was een onbeschrijflijk moment. 

We maken zelf moderne rock met 60’s invloeden. Zo kun je het denk ik het best omschrijven.. We zijn in de eerste paar jaar echt op zoek geweest naar onze eigen stijl en in mijn ogen hebben we die nu gevonden. Ik ben begonnen met teksten schrijven toen ik een jaar of twaalf was, maar deed er verder niet zoveel mee. Toen we met RBF begonnen met eigen nummers, voelde het gewoon goed en het schrijven ging steeds meer vanzelf. Soms schrijf ik een week niks, soms drie nummers op een dag, maar ik weet dat als ik het bij de jongens voorleg, er iets vets uitkomt. In je eentje ben je nergens en ik heb ontzettend veel geluk om met zulke geweldige muzikanten deel uit te mogen maken van RBF. Muziek maken is het mooiste wat er is, om dat dan ook nog samen met je beste vrienden te doen is werkelijk fantastisch. Wij hebben in ieder geval heel veel zin om 16 oktober keihard te rocken op ‘t podium van Luxor Live, het wordt een te gekke show!

Stijn Hazewinkel
Bassist/Zanger RBF 

Is dit alles?