MENU SLUIT
08.06.2016

It’s Reggae Time!

Tarrus Riley is inmiddels een grote naam in de internationale reggaescene. En dat is misschien niet zo gek als je in Jamaica opgroeit als de zoon van reggaelegende Jimmy Riley. Maar daarmee doe je Tarrus wel tekort. Want deze rasechte rastafari heeft in de loop der jaren een heel eigen stijl ontwikkeld waarin hij traditionele rootsreggae in een nieuw catchy  jasje heeft gestoken. En dat leverde hem een hele reeks hits en tal van muziekonderscheidingen op!

Tarrus Riley werd geboren in The Bronx, New York, maar groeide op in Kingston, Jamaica. Als jochie was hij al bezig met muziek, en ontpopte zich aanvankelijk tot dancehall-DJ. In 2004 debuteerde als reggaeartiest met het album Challenges. Deze plaat kreeg direct veel aandacht, vooral in zijn thuisland en de VS. Maar zijn echte doorbraak volgde in 2006 toen Tarrus een grote hit scoorde met She’s Royal. Een nieuw reggaester was geboren! She’s Royal geldt als een van de meest gewaardeerde reggeasongs van de laatste 15 jaar.

In 2009 scoorde hij opnieuw een grote hit met een cover van Robin Thicke’s Superman. Het nummer staat op het zeer succesvolle album Contagious. Riley werd wereldwijd een grote naam. Meerdere albums volgde en met zijn laatste plaat Love Situation uit 2014 bracht hij een prachtige ode aan het tijdperk van de Rocksteady.¬† Op het album kreeg hij de medewerking van andere grote namen zoals reggaesaxofonist Dean Fraser, U-Roy, Mr. Cheeks en Big Youth. Love Situation belandde zelfs op de eerste plaats in de Billboard Reggae Album Chart.

Vorig jaar was Tarrus samen met Ellie Goulding nog te horen op Powerfull, een van de laatste hits van succesmachine Major Lazer. En op 11 augustus in deze reggaester dus te bewonderen in Luxor Live. Met ijzersterke supportacts als zangeres Alaine en saxofonist Dean Fraser wordt het vast een onvergetelijke en zwoele zomeravond!

BESTEL TICKETS

Is dit alles?