MENU SLUIT
13.06.2012

Robben Ford, Michael Landau, Gary Novak & Jimmy Haslip naar Luxor!

De Amerikaanse bluesrockband Renegade Creation bestaat uit de gitaargrootheden Robben Ford en Michael Landau, basgitarist Jimmy Haslip en drummer Gary Novak.
Hun gloednieuwe album Bullet is zojuist verschenen. Daarop weten ze elkaar weer te inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Begin juli is deze superformatie in Nederland voor 3 concerten: waaronder op woensdag 4 juli in Luxor Live.

 

Renegade Creation dringt door tot de essentie van de klassieke bluesrock. Hun debuutalbum Renegade Creation kwam uit in 2010 en ontving lovende kritieken. American Blues News: “Met dit album weet de supergroep bluesrock een niveau hoger te brengen en te verfijnen. […] De volmaakte chemie tussen de twee gitaristen zorgt ervoor dat ze elkaar nooit in de weg zitten.” “Wow wat een lekkere plaat. Hij zit vol met hoogstandjes, vette gitaarrifs en gewoon goede muziek. Voor de liefhebber!”

Uniek samenspel
Het nieuwe album Bullet is net uit. Het is geproduceerd door de legendarische producer Ed Cherney, die o.a. werkte met Rolling Stones, Bonnie Rait en Bob Dylan.

 

Het resultaat is rootsy bluesrock gecombineerd met hypnotiserende melodieën en een vleugje avontuurlijke fusion. Met mooi gearrangeerde composities waarin alle muzikanten de kans krijgen om te schitteren met hun solo’s.

“Op Bullet draait het om de gitaren en de solo’s, maar evenzo om de songs en de vocals. Je wordt gegrepen door de fantastische spelkwaliteiten die de bandleden bezitten.” H. Earnshaw (First Active Media).

 

Muzikanten van wereldniveau
Michael Landau is een begenadigd en gerespecteerd sessie-gitarist die speelde op albums van o.a. Miles Davis, Amy Holland, Michael Jackson, Joni Mitchell, Seal en James Taylor. Als solo-artiest bracht hij diverse albums uit, waaronder begin dit jaar een plaat met instrumentale composities. 

 

Robben Ford startte zijn carriere in de 70’s met de Charles Ford Band, samen met zijn muzikale broers. Hij ontwikkelde zich richting de jazz en voegde zich in 1974 bij Tom Scott’s band. Robben Ford is al 30 jaar succesvol als solo-artiest en wordt gezien als een van de beste gitaristen van de wereld. 

 

Jimmy Haslip is een veelgevraagd bassist en producer die vooral bij de fans van fusion bekend staat als de grondlegger van de pioniers in dit genre, Yellowjackets. Ook hij werkte met grote artiesten, zoals Anita Baker, Donald Fagen, Gino Vannelli, Bruce Hornsby en Chaka Khan.

 

Gary Novak komt uit een muzikaal nest. Hij drumt al sinds zijn achtste en volgde een muziekopleiding. Hij speelde met George Benson en voegde hij zich bij de band van Chick Corea. Novak speelde met gewaardeerde muzikanten als Bob Berg en Allan Holdsworth en maakte deel uit van de band van Alanis Morissette.
 

In het voorprogramma zal de Joost Vergoossen band een korte set van zijn nieuwe album spelen. Joost Vergoossen ook wel bekend van de band Kayak en Het Goede Doel. Komt dat zien!
Woensdag 4 Juli staat de Renegade Creation op de planken van Luxor Live. Kaarten zijn verkrijgbaar via Deze link verkijgbaar.  Losse kaartverkoop bij Kroese en Waaghals in Arnhem of Kroese in Nijmegen.
 

Is dit alles?