MENU SLUIT
11.03.2015

Robin Trower, de gitarist die de ziel in zijn vingers heeft!

Robin Trower bewijst met zijn nieuwe album Something About To Chance maar eens te meer dat leeftijd niks afdoet aan talent. De Brit weet nog steeds de ziel in zijn vingers naar de gitaar te vertalen en dit wordt zeker bevestigd met zijn nieuwe werk. 

 

Het album dat hij uitbracht op zijn eigen label “Manhaton/V12” klinkt verrassend creatief klinken en is zeker een belangrijke aanvulling op zijn imposante werk. Zijn liefde voor de naoorlogse Amerikaanse blues combineert hij moeiteloos met persoonlijke thema’s waardoor de nummers menig generatie zullen aanspreken. Zoals Trower zelf zegt: “As a songwriter and a performer, you use everything at your disposal to put into songs,” en wat ons betreft slaat ie hiermee de spijker op zijn kop! 

In Studio 91 in Newbury liet Trower samen met zijn muzikanten een zeldzame chemie ontstaan die zelfs in je eigen huiskamer tastbaar is. Drummer Chris Taggart wist moeiteloos te schakelen tussen donderende of vederlichte aanslagen en Luke Smith liet in zijn rol als supportspeler en sparringspartner zijn vingers moeiteloos over de toetsen glijden. Maar de meest belangrijke schakel in het muzikale geheel blijft natuurlijk de gitaarheld zelf, die als “leuk detail”voor het eerst ook de bas oppakt. 

 

Trower begon zijn carriere in de beginjaren 60 in bands als Paramounts en het meer bekende Procol Harum , waarmee hij ook de krantenkoppen bereikte met zijn pakkende gitaarspel. 
Zijn eerste soloalbum Bridge of Sighs bracht hem de welverdiende naamsbekendheid in de USA en nog steeds worden er jaarlijks 15.000 exemplaren van dit album verkocht!
In de jaren 90 ging hij een muzikale samenwerking aan met Bryan Ferry op het zeer goed ontvangen album Taxiand Mamouna, evenals Seven Moons (2008) met Jack Bruce.

Ter promotie van Something’s About To Change, waarvan de release plaats vond op 9 maart gelijktijdig met de verjaring van Trower, is het weer eens tijd voor de muzikant om live de podia te dominiceren en dat doet hij met een korte tour door Nederland. Tijdens zijn laatste bezoek aan Luxor Live wist Robin Trower een uitverkochte zaal totaal plat te spelen dus ook ditmaal beloofd het een memorabele avond te worden!

 

BESTEL TICKETS

 

Check Robin Trower live voor een voorproefje!

Is dit alles?