MENU SLUIT
01.10.2014

Roger Waters’ Amused to Death voor het eerst live!

Vijf muzikanten uit Zuid Holland vormen de band Infloyd.
Infloyd is dé Nederlandse Pink Floyd tributeband, opgericht in 2011 door gitarist Jaco de Jong en live te zien sinds 2012. Na hun succes bij een internationale bandcompetitie en een tweetal zeer succesvolle concerttours waagt de band zich aan het nooit eerder gespeelde werk van Roger Waters:

Amused to Death.

Dit album uit 1992 wordt door velen als een absoluut ‘masterpiece’ gezien, en niet in de laatste plaats door Roger Waters zelf. Recentelijk zei hij in een interview met de BBC, Amused to Death en Dark Side of the Moon als zijn beste werk te beschouwen.

De muzikale uitvoering en de productie van het album zijn door velen geroemd en het thema, de invloed van massamedia op ons gedachtegoed, is meer dan ooit actueel. Op het album wordt een filosofische frase in muziek uitgebeeld. Een diepzinnige kreet, waarbij de luisteraar van de ene scene in de andere wordt gezogen. Diezelfde verscheidenheid is er op muzikaal vlak. Klassiek, pop en rock vormen samen een beeldend, filmisch geheel. Infloyd is de eerste tributeband die het album integraal live gaat brengen. Amused to Death is nog nooit eerder live vertoond, ook niet door Roger Waters zelf. Ook het andere meesterwerk van Pink Floyd, Dark Side of the Moon, zal door Infloyd in zijn geheel worden gespeeld.

De wereldpremière van de show trok onlangs meer dan 750 bezoekers. Luxor Live is op vrijdag 10 oktober aan de beurt. De zaal opent om 20:30 uur; kaartjes kosten 16 euro per stuk.

Kaarten bestellen kan HIER.

Is dit alles?