MENU SLUIT
28.11.2013

Ruben Hein wint publieksprijs Edisons!

Tijdens de Edison Jazz/World uitreiking, donderdagavond in Eindhoven, kreeg zanger en pianist Ruben Hein te horen dat hij de winnaar is van de Edison Jazzism Publieksprijs 2013. Zijn album Hopscotch heeft van het publiek de meeste stemmen gekregen.

 

De Edison Jazzism Publieksprijs is een initiatief van de Edison Stichting en het magazine Jazzism. Lezers van het blad konden in de afgelopen maanden via de Edison website stemmen op hun favoriete artiest met bijbehorend album. Dat resulteerde in een spannende afvalrace tot een shortlist van drie artiesten. Bijna 50% van alle stemmen in de tweede stemronde ging naar Hopscotch van Ruben Hein.
Als tweede eindigde Ob6sions met First Takes gevolgd door het album Dedicated To You van Shirma Rouse en Kim Hoorweg.
 
 
Eerder won Ruben ook al een prijs voor het beste album bij de Radio 6 Soul Jazz Awards.
Luxor Live heeft de goede man precies op het goede moment in Arnhem op het podium staan. Kom deze vrijdag kijken waarom hij al deze prijzen in de wacht sleept!
 
Link Edison website 
 
Aan dit concert is een oorprogramma toegevoegd van Myriam west
New Orleans kruipt onder je huid. Dat ondervond singer-songwriter Myriam West toen ze in Amerika’s nummer 1 muziekstad verbleef. Ze vonde er de jazz, de blues, de swamps en de zon. Inspiratie te over voor een gloednieuw album, dat in 2014, verschijnen, vol luisterliedjes waarin de jazzstad pur sang nooit ver weg is.
 
Is dit alles?