MENU SLUIT
22.04.2015

Ska is terug!

THE BEAT goes on with a new world tour!

 

De legendarische band The Beat speelde gedurende de jaren 80 een belangrijke rol in de reggae/ ska scene in een Engeland dat gebukt ging onder zware werkeloosheid en sociale onrust. Dave Wakelink (zang, gitaar), Andy Cox (gitaar) en David Steele (basgitaar) kregen als snel versterking van “Ranking” Roger Charlery (zang) en Lionel “Saxa”Martin (sax). Roger was toentertijd een unieke verschijning als een van de weinige zwarte punkers met zijn rastakleurige millimeterkapsel en alhoewel de bandleden qua leeftijd en speelervaring van elkaar verschilden, vormden ze een energiek en muzikaal geheel dat resulteerde in de coversingle Tears of a Clown van Smokey Robinson & The Miracles en hadden  ze zelfs UB40 als publiekopwarmer van hun show!

 

Zelf speelden ze in het voorprogramma van grote namen zoals The Pretenders, Talking Head en gingen ze op tour met David Bowie, The Police, The Clash, R.E.M. en The Specials. Met die laatste was een intensieve samenwerking en werd er zelfs van bassisten gewisseld in Top of the Pops.

 

Alhoewel we inmiddels ruim 37 jaar verder zijn heeft de band nog steeds niet ingeboet aan performance en muzikaliteit! Tijdens de aftrap van hun nieuwe wereldtour in Dublin, nota bene op de verjaardag van de King of Rasta – Bob Marley -, liet Ranking Roger horen dat hij nog steeds zonder moeite alle hoge noten pakt en dat hij niet ouder leek te zijn geworden, bleek wel uit de manier hoe hij als frontman zijn bandleden meevoerde op een muzikale trip die stond als een huis! Leuk detail daarbij is dat Roger tegenwoordig wordt bijgestaan door Murphy Raking Junior die samen met zijn pa zorgt dat The Beat een knetterend feest van herkenning, nostalgie, happiness  en klassiekers neerzet en dat alles in een knallende show! The Beat go on!!!!

 

Koop hier je ticket:

 

En hier nog even een klassiekertje, Tears of a Clown

 

Is dit alles?