MENU SLUIT
22.08.2017

Skyclad + Wolfheart support bij Ensiferum

Op donderdag 28 september komt de Finse viking-/ folkmetalband Ensiferum naar Luxor Live voor de enige show in Nederland op hun huidige Two Paths: the beginning-tour. Twee weken voor deze show komt het nieuwe album van de band uit waardoor het ook de eerste mogelijkheid in Nederland is om de nieuwe songs live te horen. Alsof dat niet genoeg is komen er deze avond twee extra bands als voorprogramma naar Arnhem. De nog relatief kort bestaande Finse band Wolfheart van de multi-instrumentalist Tuomas Saukkonen en de Britse band Skyclad die met hun debuutalbum uit 1990 zo’n beetje gezien worden als de grondleggers van de folkmetal.

Skyclad

De nummers van het Britse Skyclad zijn al sinds hun ontstaan in 1990 gesmeden uit een hoogst originele en invloedrijke mix van heavymetal en traditionele folkmetal. Hun songteksten zijn doorgaans doorspekt van politieke, sociale en milieubewuste boodschappen, en hun nieuwe album ‘Forward Into The Past’ is daarop geen uitzondering.

Wolfheart

Sinds 2014 heeft de Finse melodieuze deathmetalband Wolfheart maar liefst drie zeer succesvolle albums uitgebracht, op talloze Europese festivals gespeeld en getoerd met bands als Amorphis, Swallow the Sun, Finntroll, Shade Empire, Man Eating Tree en onlangs nog met Insomnium. Hun derde album ‘TYHJYYS’ werd afgelopen maart wereldwijd uitgebracht op Spinefarm Records en werd in de pers alom geprezen.

BESTEL TICKETS

Is dit alles?