MENU SLUIT
13.08.2014

Slobberbone uitgelicht!

In 1994 begon het allemaal voor deze  Amerikaanse Alt Country band. In de tijd dat Pearl Jam zijn derde album uitbrengt, Therapy? en Smashing Pumpkins heersen over de festivalweides en britpop steeds populairder wordt is Slobberbone een beetje een vreemde eend in de bijt. Ondanks het feit dat debuut Crow Pot Pie ver van de heersende muzikale tijdsgeest staat gooit Slobberbone er hoge ogen mee. Dat komt ook doordat Slobberbone meerdere genres in het spectrum van de rock in hun geluid mengt. Naast country hoor je ook metal, punk, pop en soul in de muziek van Slobberbone.

 

Na vier albums hield de band het in 2005 voor gezien en heffen ze de band op. Maar in 2009 komen de charismatische Brent Best en de overigen toch weer bij elkaar. Ze maken er geen gewoonte van om veel op te treden en het laatste nieuws op de website van de band dateert uit 2001……
Dit geeft misschien een beetje aan hoe bijzonder het is dat ze weer naar Nederland komen.

Bestel je kaartjes hier!

 

In het muzikale lijstje ‘bands die veel beroemder zouden moeten zijn dan ze zijn’ staat de Amerikaanse band Slobberbone al jaren hoog genoteerd. Met hun eerlijke werkmanscountryrock in de stijl van Drivin’ N Cryin’, The Bottle Rockets en (op hun schaarse rustige momenten) The Jayhawks verdient de band meer succes dan ze tot nu toe hebben gekend. Aan de Nederlandse fans ligt het niet, en trouwens ook niet aan Stephen King: hij vindt Slobberbone’s Gimme Back My Dog een van de drie beste rock-‘n-rollnummers ooit!

 

Check hier een filmpje om een idee te krijgen hoe ze nu ongeveer klinken

 

 

Is dit alles?