MENU SLUIT
03.09.2014

Spetterende ode aan Amerikaanse Souldiva door elfkoppige band

Voor degenen die er vorige keer niet bij waren:

 

Uniek in Nederland: The Etta James Experience. Een elfkoppige band die een tribute brengt aan de in 2012 overleden Amerikaanse 'grand lady of soul' Etta James. Dat betekent een spetterende, swingende show met soul, blues, funk, rock'n roll en jazz. Jongstleden maart debuteerde The Etta James Experience in een bomvolle kleine zaal van Luxor Live in Arnhem. Zaterdag 12 september staat de band in de grote zaal.

 

Elf ervaren muzikanten uit Oost-Nederland hebben hun krachten gebundeld. Stralend middelpunt is de Arnhemse zangeres Floor Kraayvanger, Nederlands' eigen 'grand lady of soul, rock and rhythm & blues'. Floor is al jaren een enorme fan van Etta James. Niet alleen om Etta's indrukwekkende stem maar vooral ook om haar vermogen om in allerlei stijlen uit te blinken. Net zoals Floor dat zelf ook doet.

 

De band bestaat uit muzikanten die hun sporen in de Nederlandse en internationale blues- en soulscene al ruimschoots hebben verdiend. Aangestoken door het enthousiasme en de spirit van Floor, staat er een gedreven en supergemotiveerde band. Met twee backingzangeressen én een maar liefst vier man sterke blazerssectie, voor de spetterende kers op de taart.

Het swingt als de bekende trein in de krakers Tell Mama, Something Gotta Hold On Me en Rock Me Baby. Of in jaren 50-swingnummers als Dance With Me Henry en Pushover. En er is tijd voor dynamische rustpuntjes in Etta James-standards als At Last, Sugar On The Floor en I'd Rather Go Blind. Ballads waarin Floor eens te meer haar klasse laat horen.

 

Het voorprogramma in LuxorLive wordt verzorgd door de Nijmeegse bluesband Mike & the Mellotones, met als special guest Italiaan Enrico Crivellaro, één van de beste bluesgitaristen in zijn land. Crivellaro speelt vaak met toppers uit de Amerikaanse blueswereld, zoals Ronnie Earl, Duke Robillar, Kenny Burrel, James Harman), maar toert ook ieder jaar met Mike & the Mellotones.

 

The Etta James Experience:

 

Floor Kraayvanger – zang

Sjoerd Smeenk – hammond/piano

Mike Donkers – gitaar

Patric Roes – contrabas, basgitaar

Han Neijenhuis – drums

Rob Key – trompet

Hans de Kleijn – trompet en bugel

Marcel Tiemessen – tenorsax

Pieter van de Venne – baritonsax.

PennyLeen Krebbers – backing vocals

Lisz Siebenhaar – backing vocals

 

Vrijdag 12 september vanaf 20:00 uur

Kaarten bestel je HIER

 

 

 

Is dit alles?