MENU SLUIT
17.03.2015

Stadionrock band in intieme setting in luxor Live

TIP!

De Finse band Poets of the Fall speelt twee shows in Nederland en staat op dinsdag 2 juni in Luxor Live!

Deze band is gewend om in stadions te spelen. In eigen land de grootste band die er is. In Duitsland en zelfs Rusland is het steevast volle bak met en show die als een huis staat. De animo voor deze show is bij onze buren dan ook nu al aanzienlijk.

Voordat ze ook hier helemaal doorbreken heb je nu de kans om een dergelijke act in de intieme sfeer van ons eigen poppodium te zien. 

 

BESTEL TICKETS

 

Poets Of The Fall is ontstaan nadat een vriend een gedicht gaf met de vraag of Marko Saaresto, de zanger, het kon opnemen als een nummer. Dit nummer heette: ‘Late Goodbye’ en werd gebruikt in de populaire videogame Max Payne 2: The Fall Of Max Payne. Hierna volgde allerlei goeds voor de heren, zowel het debuutalbum als de opvolgers deden het in eerste instantie enorm goed in Finland. De albums werden goud en platina en goud en stonden hoog in de ranglijsten. De rest van de wereld staat op het punt om veroverd te worden.

Het genre is te omschrijven als cinematic poprock. Denk misschien aan bands als Nickelback en 3 Doors Down. Poets of The Fall maakt vooral erg verfijnde, doordachte en wondermooie commerciële rock. Niet van het gebruikelijke MTV-poprockgenre waarin alle nadruk op een catchy refreintje komt te liggen, bij deze Finnen klinkt gewoon alles goed. Elke song brengt een andere balans, maar het samenspel is warm, harmonisch en beklemmend. Eigenzinnig, dromerig met teksten die zowel begrijpelijk als mysterieus zijn.

 

Check de website van de band voor filmpjes, muziek, VIP arrangements en alles wat je nog niet wist.

Is dit alles?