MENU SLUIT
27.05.2024

State of Fashion 2024 | Ties that Bind in Rembrandt

State of Fashion is een internationaal modeplatform waar alternatieven voor het huidige modesysteem een podium krijgen, dat kritisch reflecteert op de mode-industrie en haar gebruiker. Ze biedt een podium voor innovatie, geeft ruimte aan discussie, brengt makers, industrie en eindgebruikers met elkaar in contact met de vraag: hoe mode een bijdrage kan leveren aan een betere wereld. Van 17 mei tot 30 juni strijkt de State of Fashion Biënnale neer in Rembrandt Theater, dat de hoofdlocatie is van deze editie en waar de tentoonstelling Ties that Bind te zien is!

Tentoonstelling Ties that Bind

Samengesteld door Rachel Dedman en Louise Bennetts brengt State of Fashion 2024 | Ties that Bind, creatieve praktijken op het gebied van mode, textiel en hedendaagse kunst uit het mondiale Zuiden in beeld. Deze editie van de Biënnale onderzoekt de complexiteit van traditie, de politieke kracht van kleding en alternatieve oplossingen voor de uitbuitende modesystemen. De hoofdtentoonstelling in het Rembrandt Theater is onderverdeeld in vier subthema’s: Dismantling Tradition, Desiging Integrity, The Fabric of Shelter en Political Bodies en toont werk van makers, kunstenaars en ontwerpers uit het mondiale Zuiden. Je kan ronddwalen over de drie verdiepingen en jezelf verliezen in al het moois en interessant dat er voor je verzameld is. Er zijn ook verschillende workshops, zowel voor volwassenen als voor kinderen en je kan gezellig borrelen met je vrienden op het terras van Rembrandt Theater!

De tentoonstelling Ties that Bind is te bezoeken van woensdag t/m zondag van 10:00-17:00 in Rembrandt.

Er zijn nog meer programmaonderdelen te bezoeken op andere locaties zoals Rozet, Museum Arnhem en Plaatsmaken. Zo kun je op verschillende momenten langskomen in Rozet en Plaatsmaken voor het gratis laten bedrukken van je tas of kledingstuk met een van de acht unieke State of Fashion designs!

Meer weten? Bekijk HIER het programma op de website van State of Fashion en je weet precies waar je wanneer wilt zijn!

 

Foto: Maison ARTC, REBUILD, Commissioned by State of Fashion 2024

Is dit alles?