MENU SLUIT
01.02.2017

Stemmen met je onderbuikgevoel op Donnerwetter Day

Verkiezingsblog Kies Pijn en het festival Donnerwetter Day slaan de handen ineen en plaatsen een stemkantoor in de grote zaal van Luxor Live op 11 maart 2017. ‘We willen dat iedereen op 11 maart op basis van zijn of haar onderbuikgevoel stemt, dan hebben we dat alvast gehad. Een paar dagen later bij de Tweede Kamerverkiezingen kan iedereen vervolgens met verstand stemmen’, aldus Wout Kemkens, één van de initiatiefnemers.

Voordat de stemmers op 11 maart het stemhokje betreden moeten ze een alcoholtest ondergaan. Blazen ze onder de 1.0 promille dan mogen ze niet stemmen. Kemkens: ‘We willen uiteraard niet dat mensen met hun verstand gaan stemmen, dat kan op 15 maart bij de landelijke verkiezingen.’ Voor mensen die liever geen alcohol drinken is er een tijdslimiet ingesteld, zodat zij stemmen op basis van hun eerste ingeving. Op het stembiljet staan alle politieke partijen die deelnemen aan de komende landelijke verkiezingen. Blanco stemmen kan ook. De uiteindelijke verkiezingsuitslag op basis van onderbuikgevoelens wordt een dag voor de landelijke verkiezingen bekend gemaakt.

Martijn van Koolwijk (Kies Pijn) over zijn verkiezingsblog: ‘De politiek is een poppenkast, maar tegelijkertijd belangrijk. Het is een beetje alsof Jan Klaassen besluit over je toekomst. Je mag het compleet debiel vinden en zo gedragen politici zich soms ook, maar een overwogen keuze maken is belangrijk. Wij hopen met Kies Pijn op satirische wijze voorbij de verkiezingscampagnes te kijken.’ Kies Pijn is te lezen via: www.invanity.nl.

Donnerwetter Day 2017

Donnerwetter Day is een jaarlijks terugkerend festival in Luxor Live. Op het programma staan bands, dj’s, action painting, theater, spoken word, film en de presentatie is in 2017 in de handen van Donald Trump (look-a-like). Donnerwetter Day wordt georganiseerd door de avontuurlijke Arnhems/Nijmeegse band Donnerwetter en vindt plaats op zaterdag 11 maart van 19:30u tot 05:00u. Kaarten á 10 euro zijn te koop via: www.luxorlive.nl/agenda/donnerwetter-day-2017.

Is dit alles?