MENU SLUIT
10.04.2014

Stonerrock avond met Automatic Sam en Rudeboy’s Battles of 1977!

Onder de naam Bleach, Deodorant & Handgrenades touren drie bands de komende maanden door het vaderlandse clubcircuit. Deze combinatie biedt een avondvullend en zeer gevarieerd programma; van high energy soulvolle punkrock met de voormalige frontman van de wereldvermaarde Urban Dance Squad, tot woeste stonerrock van de pioniers uit Eindhoven Rockcity en garage punkblues met psychedelische uitwaaiers. Niet voor tere zieltjes dus.

 

Battles of 1977 is het nieuwe project van rapper en woordkunstenaar Rudeboy. Hij is terug zoals we hem van de Urban Dance Squad kennen! Naast Rudeboy wordt de groep gevormd door gitarist Frans ‘Frenzy’ van Essen en drummer Per Hoogendoorn. De stijl van Battles of 1977 wordt door de mannen zelf omschreven als Melodic Militancy. Live krijg je een zeer energieke rockshow voorgeschoteld waar stil staan toekijken absoluut onmogelijk is. Kernwoorden zijn: explosief, melodieus en in your face! Battles of 1977 is gek op hooks en de aantrekkingskracht van simpele en aanstekelijke meezingers, maar altijd met een rouwe rand. Rudeboy noemt dit chocolates with razorblades.
De groep ontstond toen Frans "Frenzy" van Essen (producer/songwriter/gitarist van o.a. Silkstone) een album wilde produceren in samenwerking met al zijn muzikale grootheden. Rudeboy (Urban Dance Squad) was daar een van. Vanaf het eerste moment dat deze twee samen aan het werk gingen was er een muzikale en persoonlijke klik. Ze besloten om niet één track maar een heel album samen te maken.

Automatic Sam gaat als een raket. Het Nijmeegse rockkwartet Automatic Sam werd in 2009 opgericht en bracht in hetzelfde jaar debuutalbum ‘Hot Foot Oil’ uit. Voor het tweede album doken ze de achterhoekse Magic Barn in, waar dampende opvolger Texino werd geboren, en nu is daar de derde langspeler: ‘Sonic Whip’. Zware rock ‘n’ roll doordrenkt met vette grooves en ruige bluesrock. Zie Automatic Sam als een stomende bluesrockwals die er niet vies van is om de nummers zo nu en dan wat langer op te rekken. 

Candybar Planet werd opgericht in 1994 door een aantal vrijwilligers uit de Effenaar. Gedurende hun bestaan hebben ze veel in het Nederlandse clubcircuit opgetreden met onder andere hun stadgenoten Peter Pan Speedrock en 7 Zuma 7. Tijdens deze eerste periode brachten zij twee releases uit: het album 32 Bitch, opgenomen met producer Pieter Kloos en een titelloze 5-track EP die is opgenomen met Erik Brinksma. De band valt uiteen in 2002. Sinds Paaspop 2012 treed Candybar weer op en heeft de band ook een nieuw album opgenomen. Dit nieuwe album heet Timelapse.

 

Bestel je tickets hier!
 

 

Is dit alles?