MENU SLUIT
20.05.2015

Super soul show met Otis Redding III

Tuurlijk, als je aan Otis Redding III denkt, dan denk je ook meteen ‘de zoon van’. Dat is onvermijdelijk met zo’n naam. Maar de zoon heeft niet alleen de naam maar ook het talent van zijn vader geërfd. Hij schrijft en arrangeert al sinds de jaren 80 en trad jarenlang verdienstelijk op met The Reddings (samen met broer Dexter en Mark Lockett). 
En ja, ook het repertoire van zijn vader heeft hij zich eigen gemaakt. Niet omdat het makkelijk scoren is, maar omdat hij oprecht en met veel respect het muzikale erfgoed van zijn vader levend wil houden. Zelf zegt hij daarover: “The music has to have feeling and emotion. While I’m playing guitar or singing, I don’t proclaim to be a vocalist like my father.”  En dat klopt, Otis Redding III heeft zijn eigen stem, zijn eigen geluid en dat is net zo indrukwekkend als dat van zijn vader. 

 

Op eigen verzoek komt hij op zaterdag 30 mei naar Luxor Live. Hij heeft een speciale band met Arnhem, vanwege het Otis Reddingplein. Hij nam er in de jaren 90 zelf een kijkje en dat kwam in de krant. Hij was er ‘helemaal opgewonden over’, volgens de journalist.

 

KIJK

 

BESTEL TICKETS

 

Is dit alles?