MENU SLUIT
03.08.2016

NJO Muziekzomer reist 100 jaar terug in de tijd!

Wist je dat Luxor meer dan honderd jaar geleden is begonnen als filmtheater? Op 25 mei 1915 werd het luxueuze ‘Luxor-Theatre’ geopend. De grote filmzaal had een orkestbak waar films door muzikanten live werden voorzien van muzikale ondersteuning.
 
In 2016 is het tevens honderd jaar geleden dat Charlie Chaplin de Mutual Comedies creëerde; twaalf stomme films van precies twee filmspoelen lang. Bovendien wordt dit jaar de 80ste verjaardag van Carl Davis gevierd, die bij deze films geniale muziek voor klein orkest componeerde. Reden voor de NJO Muziekzomer om twee van deze Mutual Comedies met live-begeleiding in het programma op te nemen: One A.M. en The Immigrant.
 
The Immigrant - 1917 - Charlie Chaplin | Charles Chaplin - Immig
Net als in de begintijd van het Luxor-Theatre, worden de stomme films met live muziek uitgevoerd door een klein orkest. Om het programma helemaal compleet te maken worden er nog twee werken uit de tijd van de films ten gehore gebracht waarin Amerikaanse jazzinvloeden een belangrijke rol spelen: La création du Monde van Milhaud en Divertissement van Ibert. Een audiovisueel bijzonder goed gevulde avond, geschikt voor het hele gezin.
 
De première van dit bijzondere project zal op 17 en 18 augustus plaatsvinden in Luxor Live, dat sinds het afronden van de renovatie in 2008 weer de sfeer ademt van de jaren waarin de films voor het eerst werden gedraaid!

BESTEL TICKETS

Is dit alles?