MENU SLUIT
11.10.2016

Terzij de Horde: Blackmetal met een missie

Geen ‘Destroy’, ‘Death’ of ‘Dark’ in de naam van deze blackmetalband uit Utrecht. Nee, dit opmerkelijke vijftal noemt zich Terzij de Horde, ontleent aan een dichtregel van Hendrik Marsman, een Nederlandse dichter uit het begin van de twintigste eeuw. En daarmee toont de band aan dat het niet zomaar klakkeloze blackmetal maakt, maar metal met een filosofische missie en duistere diepgang. Terzij de Horde is daarmee een vreemde maar zeker niet minder harde eend in de bijt, want hun muziek klinkt net zo bruut als hun genregenoten!

De keuze voor de bijzondere bandnaam komt zomaar niet uit de lucht vallen. Terzij de Horde is echt geïnspireerd door Hendrik Marsman, die bekend stond als een belangrijke vertegenwoordiger van het vitalisme, wat zoveel betekent als levensdrift, de drang om zo intens, vurig en gevaarlijk mogelijk te leven. En dit motto heeft de band omarmd. Terzij de Horde beschrijft zichzelf dan ook als ´Vitalistic Black Metal´. “Wat wij willen met onze muziek, en dan vooral live op het podium, is helemaal kapot gaan. Een vitalist geeft zich helemaal voor zijn kunst, gaat er als het ware aan kapot”, zo legde bassist Johan van Hattum eerder uit in een interview.

En dat is wat Terzij de Horde de afgelopen jaren met veel overtuiging heeft laten zien: kapot gaan op het podium en het publiek meesleuren met hun snoeiharde nietsontziende blackmetal. Vorig jaar maakten ze hun eerste volwaardige studioalbum Self, een plaat die lovende kritieken kreeg. Een band die de weg omhoog heeft gevonden, getuige ook hun optredens op festivals als Noorderslag, Le Guess Who en Roadburn. En komende vrijdag staat Terzij de Horde dus in Luxor Live! Bijzondere Blackmetal met een missie!

BESTEL TICKETS

Is dit alles?