MENU SLUIT
13.10.2021

Toekenningen 6de ronde Music Support Gelderland

In oktober 2020 startten Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds de financiële regeling Music Support Gelderland waarmee muzikanten gericht kunnen investeren in hun muzikale carrière. Uit de aanvragers zijn deze ronde zeven Gelderse acts gekozen die nu aan de slag kunnen met hun plan.

Een commissie van professionals uit het muziekveld heeft alle 31 plannen bekeken, waarbij artiesten maximaal €1000 konden aanvragen. Rocco Hueting (De Staat, Cultuurfonds), Twan Spierings (Astrant Ede), Elianne Weijers (Zwarte Cross, Mañana Mañana), Wim Koens (De Nieuwe Oost), Jeffrey Neijs (Power Plug NL) en Niels Leferink (Luxor Live) selecteerden zeven artiesten die klaar zijn voor de volgende stap.

Deze Gelderse acts krijgen een financiële bijdrage voor hun plan:

STEEV

De in Nunspeet woonachtige STEEV stond met zijn sfeervolle hiphop eerder al op festivals Breda Barst, Festival Mundial en WOO HAH!, bracht meerdere ep’s uit en was te horen op 3FM. Het afgelopen jaar zocht hij een nieuwe vorm voor zijn muziek en die heeft hij nu haarscherp voor ogen. Met de hulp van Music Support maakt hij een thematische ep die twee kanten van de liefde bezingt: het verliefd zijn en de twijfels. Een intense en emotionele plaat, die de start is van een opmaat naar meer werk in 2022 en 2023.

Kingsta

De Arnhemse Kingsta (foto) draait al een aantal jaar mee in de hiphopscene. Hij releasde meerdere tracks en ep’s, werd twee keer uitgeroepen tot FunX Artist Of The Week en stond in Spotify-playlists als Fresh Flows en Rap Energy. Nu is hij bezig met nieuw werk waarin hij nog meer ruimte wil geven aan zijn alternatieve kant, zijn snelle flows en eigen lingo. Dit bundelt hij op Gamebreker 2, een maxisingle van 3 tracks die hij laat samenkomen in één videoclip waarmee hij het Oosten van Nederland op de kaart wil zetten.

Mereo

Rens Blonk uit Didam maakt elektronisch gedreven r&b onder de artiestennaam Mereo. Zijn vorige album Synchronous werd door hem zelf gemixt en geproduceerd en behaalde op Spotify ruim 100.000 streams. Sindsdien heeft hij zijn skills ontwikkeld en nieuwe mensen ontmoet om mee samen te werken. Met nieuw materiaal op zak reist hij binnenkort af naar Detroit voor de opnames van zijn vervolgalbum dat in 2022 zal verschijnen.

Roosmarijn

De Arnhemse singer-songwriter en violist Roosmarijn maakt muziek vol dromerige melodieën en een complexe ritmische onderlaag, waarmee ze op podia in o.a. Nederland, Duitsland, IJsland en Zweden stond. Eind 2019 bracht ze haar debuut-ep Inside Out uit, waarop ze alle partijen zelf inspeelde. Momenteel werkt ze aan haar nieuwe album Wide Open Space, waarop ze voor het eerst gaat werken met een strijktrio om haar sound te verbreden.

Joella T

Joella T is een relatief jonge hiphopartiest uit Nijmegen. In de tijd dat hij muziek maakt verschenen er al meerdere singles, was hij te horen op FunX en trad hij op tijdens de Zomerfeesten. In 2022 focust hij zich volledig op zijn muziek en brengt hij iedere maand een single uit om zijn skills en netwerk op bouwen voor een groot project in 2023.

CHKS

CHKS is het all female electropop-collectief rond producer en multi-instrumentalist Marjolein Peters uit Beuningen, dat inmiddels 3 singles en 2 videoclips op haar naam heeft staan. Wat begon als een soloproject is in de tussentijd uitgegroeid tot een groep vrouwelijke professionals uit meerdere disciplines die samen toewerken naar het uitbrengen van een volledig album, een liveshow en de realisatie van CHKS Fest 2022.

Joël

De 24-jarige Arnhemmer Joël heeft onder de naam Flexual meerdere releases op zijn naam staan. Als onderdeel van Bridde Boys maakte hij de hittrack Pit Stop die meer dan 16 miljoen keer is beluisterd via Spotify en hij werkte twee jaar lang samen met het label Fully Charged. Inmiddels staat Joël weer op eigen benen en maakt hij zich op voor zijn debuut als onafhankelijk artiest. Hierbij werkt hij aan een crossmediale belevingswereld waarin hij volledig zijn eigen geluid laat horen: eerlijk en persoonlijk.

Music Support Gelderland

Het afgelopen jaar hebben 45 Gelderse acts een bijdrage ontvangen van Music Support Gelderland om te investeren in hun muzikale carrière. Dit budget is bijeengebracht door het Cultuurfonds Gelderland, De Nieuwe Oost Pop, Schakel025 en Poppunt Gelderland. Zelf ook een goed plan? Houd de Instagram, Facebook of nieuwsbrief van Poppunt Gelderland in de gaten voor de volgende aanvraagronde!

Is dit alles?