MENU SLUIT
25.05.2016

Topmuzikanten eren de Picasso van de jazz

Jazzicoon Miles Davis overleed 25 jaar geleden na een turbulent leven. De trompettist liet gelukkig een omvangrijk en fantastisch oeuvre achter en veel klassiekers van Miles Davis worden nog regelmatig gespeeld. De crème de la crème van de Nederlandse funk, soul en jazz hebben nu de krachten gebundeld en brengen een onvergetelijke ode aan hun held tijdens de Miles Davis Celebration Tour.

Kind of Blue, Ascenseur pour l’echafaud, Bitches Brew en Tutu. Het is eigenlijk zomaar een greep uit het enorme repertoire van Miles Davis. Hij speelde in de jaren vijftig met de grote der aarden, onder wie Charlie Parker, Bill Evans en John Coltrane. Maar Davis was een avonturier en sloeg vanaf de jaren zestig zijn vleugels uit. Het klassieke werk maakte plaats voor vrije experimentele composities en hij liet zich meer en meer beïnvloeden door funk en soul. Zijn vrije geest en associatieve speelstijl bezorgde hem de bijnaam de ‘Picasso van de Jazz’.

Na een donkere periode eind jaren zeventig (Davis zat psychisch aan de grond en was verslaafd aan alcohol en dope) kwam hij in de jaren tachtig terug met een meer poppy sound. Met uitvoeringen van Cyndi Lauper’s Time after Time en Michael Jackson’s Human Nature werd Miles Davis ook bekend bij een jonger nieuw publiek. Hij trad ook regelmatig op met de bekende iconen uit de jaren tachtig, zoals hier tijdens een show van Prince in 1987. De steeds excentrieker ogende jazzlegende was in de jaren tachtig nog regelmatig te bewonderen op het North Sea Jazz Festival. Vlak na zijn laatste optreden op het North Sea in 1991 overleed Miles Davis.

Tijdens de Miles Davis Celebration Tour komt de oude jazzheld weer tot leven. En hoe! Met extra visuals en vocals  wordt je meegevoerd door een opwindende trip door het brein van dit genie. Michael Varekamp zal de partijen van Miles Davis voor zijn rekening nemen. Want in Nederland is er geen betere vertolker te vinden van het werk van Miles Davis. Varekamp maakte al jaren internationaal furore als jazztrompettist. En hij wordt bijgestaan door niet de minsten: zangeres Eline Gemerts werkte eerder al samen met Sister Sledge, saxofonist Ben van der Dungen kennen we van Nueva Manteca en Manuel Hugas is simpelweg een van de beste basgitaristen van ons land en speelde jarenlang met Candy Dulfer. Samen met toetsenist Wiboud Burkens en drummer Eric Hoeke brengen deze topmuzikanten een prachtig eerbetoon aan de ‘Picasso van de Jazz’.

BESTEL TICKETS

Is dit alles?