MENU SLUIT
04.01.2017

traumahelikopter, must see van 2017

Het derde album van de garagerock band traumahelikopter kwam 21 oktober 2016 uit. Het album dat ‘Competition Stripe’ heet, werd lovend ontvangen door verschillende kranten en tijdschriften. De Groningse band kent ook in Amerika veel succes. Ze hebben namelijk een platencontract bij het Amerikaanse label Burger Records waarop bijvoorbeeld ook Ty segall zijn platen uitbrengt.

 

De band is niet zomaar een garagerock band. Ze maken geen gebruik van bas maar wel van veel gitaren. Pure Rock’n’roll en weg van alles wat bombastisch klinkt. “It’s only rock ’n roll” zoals de band zelf zingt in de album opener ‘Sleep Tight’.

Zoals Pinguinradio zegt: ‘Ook Competition Stripe bevat nog volop rauwe garagerock, maar het palet is dit keer rijker en veelkleuriger. traumahelikopter is op haar nieuwe plaat immers ook niet vies van uitstapjes richting onder andere melodieuze 60s gitaarpop en hier en daar wat psychedelica en citeert knap uit meerdere decennia tijdloze gitaarpop.’

Met vier sterren van NRC, Volkskrant en de Trouw behoort de band tot de ‘must sees’ van 2017. ‘traumahelikopter vliegt zekerder dan ooit’ – Music Maker

26 januari gaat de tour van start door Belgie en Nederland. Donderdag 2 februari staan ze in onze bovenzaal met als voorprogramma Pip Blom. Komt dat zien!

(Let op! traumahelikopter schrijf je zonder hoofdletter)

BESTEL TICKETS

Is dit alles?