MENU SLUIT
09.02.2012

UB40 komt naar Arnhem!

De reggaeveteranen van UB40 komen terug naar Nederland. De groep staat donderdag 7 juni op de planken in Musis Sacrum Arnhem. Met het strikken van deze stadionact bundelen  Luxor Live en Musis Sacrum / Schouwburg Arnhem hun krachten.

De Britse formatie vermengt de van oorsprong Jamaicaanse muziekstijl met de nodige popinvloeden. De afgelopen dertig jaar leverde dat aanstekelijke geluid een scala aan wereldhits op.
Opgericht eind jaren zeventig vergaart de groep uit het Britse Birmingham al snel een uitstekende live reputatie. De mix van reggae en pop blijkt zeer geslaagd en binnen enkele jaren ontgroeit UB40 dan ook de underground en dienen de hits zich in de jaren tachtig in rap tempo aan. Red Red Wine Maybe Tomorrow maar ook Ive Got You Babe en Breakfast In Bed’ de lijst met wereldhits is ontzettend lang.

 

In de jaren negentig blijft UB40 met hits strooien alsof het niets is.
In Nederland wordt ‘I Cant Help Falling In Love With You zelfs hun langst genoteerde nummer 1 hit 5 weken in 1993. De band met ons land is altijd al behoorlijk innig geweest. Het 21 jarig jubileum viert de groep bijvoorbeeld in een uitverkocht Goffert-stadion in Nijmegen en hun drie kerstshows in 2003 leveren een bijzondere live dvd genaamd Homegrown In Holland op.

 

Het noodlot lijkt toe te slaan wanneer in 2008 zanger Ali Campbell uit de band stapt om zich op zijn solo carrière te richten. De rest van de groep weigert echter om bij de pakken neer te gaan zitten en lijft Ali’s broer Duncan Campbell in. Volgens UB40 was deze eind jaren zeventig de beoogde originele zanger maar Duncan weigerde destijds het aanbod vanwege andere plannen. Met een vertraging van bijna dertig jaar staat hij nu dan toch op de bühne met UB40. En die groep heeft live nog weinig aan kracht ingeboet.

 

Kaarten zijn vanaf 11 februari verkrijgbaar op www.luxorlive.nl of www.mssa.nl

 

Donderdag 7 juni 2012
Locatie: Musis Sacrum
Zaal open 19:30
Aanvang 20:45
Ticket voorverkoop  €47,-
Ticket Deur €52,-

 

Is dit alles?