MENU SLUIT
21.03.2016

Uitgelicht: Nile

Het is hard en snel, voor de fans van het genre death metal gooit de Amerikaanse band Nile al sinds de jaren negentig hoge ogen. Vooral de extreem snelle, technische riffs en invloeden uit de Egyptische mythologie zorgen voor een aparte en intrigerende atmosfeer.

Kwaliteitslabel en voorbeeld

Het debuut ‘Amongst The Catacombs Of Nephren-Ka’ uit 1998 deed de deathmetal wereld versteld staan. De berg overweldigende cd-recensies die Nile weet te genereren met elke nieuwe plaat is immens. Met twintig jaar ervaring op zak is Nile nog steeds een kwaliteitslabel en een voorbeeld voor honderden bands die zich laten inspireren door millennia oude mythologie en een beroep doen op ellenlange albumtitels.

What Should Not Be Unearthed

Met 717.139 Facebook fans bewijzen ze het keer op keer waar te maken. Zo ook op het laatste album, What Should Not Be Unearthed, werkt hun vertrouwde formule. Gedurende vijftig minuten neemt Nile je mee in een rondleiding door het oude Egypte. Een denderende rondleiding met hoogstaande gitaarloopjes, etherische intro’s en een beukende dubbele bass van de drums.

Kaartverkoop gestart

Live levert Nile precies wat je van een metal band mag verwachten: een overdonderend heftig optreden. See you in the pit.

BESTEL TICKETS

Is dit alles?