MENU SLUIT
17.04.2016

Acid, funk en drum ’n bass van Red Snapper

De legendarische Britse Acid-jazz formatie Red Snapper staat op 1 mei in Luxor Live, en dit buitenkansje mag je als muziekliefhebber eigenlijk niet missen.

 

De band maakte eind jaren negentig furore met een originele mix van jazz, acid, funk en drum ’n bass. Opvallend is dat de band vooral akoestische instrumenten gebruikt, maar wel elektronische dansmuziek maakt. Red Snapper speelde over de hele wereld met tal van grote artiesten zoals The Prodigy, Björk en Massive Attack. Bovendien maakte de band een paar onvergetelijke albums zoals Prince Blimey en Making Bones. Luister bijvoorbeeld maar eens naar de singles The Sleepness en Image of you. Twee nummers waar de energie van afdruipt.

Begin jaren 2000 viel de band uit elkaar, al maakten de leden nog wel enkele filmsoundtracks. Maar sinds enkele jaren is Red Snapper weer helemaal terug aan het front. Met hun meest recente albums Key en Hyena bewijzen de Britten nog steeds relevant te zijn. Sterker nog, Red Snapper klinkt misschien nog wel spannender en meer uitgebalanceerd dan in hun beginjaren. Subtiel, soms hard, funky, strak en energiek. Een fascinerend gezelschap dus, en dat vooral live altijd een spetterende performance neerzet. Zorg dus dat je er bij bent op 1 mei in de grote zaal van Luxor Live! Er zijn nog kaarten te koop!

Is dit alles?