MENU SLUIT
14.03.2016

Uitgelicht: Wouter Hamel

Catchy liedjes, een prachtige sound en perfecte timing zijn het handelsmerk van Wouter Hamel. Deze man speelt in alle uithoeken van de wereld met zijn superstrakke band en overal krijgt hij een vorstelijk onthaal. Want een optreden van Hamel & band is indrukwekkend. Hij won wereldwijd gouden platen, een Zilveren Harp en de awards zijn al niet meer op één hand te tellen.

 

Liefde voor jazz

Wouter Hamel ( 1977) startte zijn muzikale loopbaan in rockbandjes. Pas tijdens zijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht leerde hij jazz waarderen. Mentoren en vocalisten als Denise Jannah, Mark Murphy en Jon Hendricks inspireerden hem om zich verder als jazzvocalist te ontwikkelen. De in Amsterdam woonachtige zanger schrijft zijn liedjes zelf en laat zich graag door uiteenlopende grootheden beïnvloeden.

Oproep

Hamel oogstte veel succes in Nederland en ver daarbuiten met zijn debuutalbum Hamel (2007). Vooral in Japan en Korea werd hij op handen gedragen. Voor zijn nieuwe album vraagt hij zijn fans via Twitter nog even geduld te hebben; “I keep writing better songs, so I’m going to postpone the release. Please have patience, it will be worth it”.

Kaartverkoop gestart

Woensdag 23 maart staat hij met zijn strakke band in de grote zaal van Luxor Live. Kaarten kosten €17,50 en zijn nog te koop.

BESTEL TICKETS

 

Is dit alles?