MENU SLUIT
22.03.2012

Unieke live Tribute aan Long Tall Ernie

Dit jaar zou hij 65 zijn geworden. Arnie Treffers. Rock ’n Roller in hart en nieren en vooral bekend onder de naam ‘Long Tall Ernie’. De boomlange Arnhemmer was in de jaren ’70 en ’80, frontman van de legendarische Nederlandse Rock ’n Roll Band ‘Long Tall Ernie and The shakers’.

Voor het eerst in ruim 30 jaar zullen de Shakers aanstaande 31 maart in originele bezetting het podium weer betreden om een ode te brengen aan de man die in 1995 op slechts 48 jarige leeftijd aan longkanker bezweek. Locatie, Arnhem LuxorLive, de stad waar alles begon.

Long Tall Ernie en zijn Shakers gaven in de jaren ’70 een hele nieuwe dimensie aan de term Rock ’n Roll. Door de bandleden, met bijnamen als Hank the Knife, Alfie Muscles, Tenderfoot Macfarlane  en Jumping Johnny, werd menig clubhuis en festivalpodium volledig verbouwd. Daarbij schroomde de band er ook niet voor een DJ te gijzelen wanneer deze DJ de muziek van de Rock ’n Roll band niet voldoende draaide. DJ’s kunnen maar beter goed over hun schouder kijken als ze de nu ter gelegenheid van deze show uitgebrachte nieuwe single ‘You should have seen us Rock’n Rollin’ niet draaien. Ook uitgebracht als eerbetoon aan Long Tall Ernie.

De bandleden zijn altijd actief gebleven in de muziek en hebben elk op eigen wijze hun sporen in de muziek verdient. De bekendste van de band is ‘Jumping Johnny’ Jan Rietman. Jan is tegenwoordig woonachtig in Amerika en speciaal voor deze reünie overgevlogen.

Jan vertelt, ‘Dit wil ik natuurlijk niet missen. Met mijn maten van toen opnieuw een podium verbouwen ter ere van Arnie. Wat hebben wij veel beleefd met elkaar. We zijn de afgelopen jaren vaak gevraagd om weer met elkaar te spelen maar we hebben altijd de juiste aanleiding willen afwachten. Arnie zou nu 65 jaar geworden zijn en dat is een mooi moment om onze Rocker met een speciale show te gedenken. Het wordt vooral een feest. Een enorm feest met herkenbare songs’. Op de vraag of de mannen het Rocken en Rollen niet verleerd zijn antwoord Rietman lachend ‘Nooit gezien hoe je een piano vakkundig sloopt tijdens het spelen? Kom dan maar naar de show aanstaande 31 maart!’, aldus een energieke Jumping Johnny Jan Rietman.
 

Is dit alles?