MENU SLUIT
07.01.2015

Van Dik Hout uitgelicht

Het is alweer ruim 20 jaar geleden dat de Nederlandstalige band Van Dik Hout hun eerste album “Van Dik Hout”uitbracht. Iedereen kent zo onderhand wel de klassieker “Stil in mij”, volgens de 3FM-luisteraar ooit verkozen tot beste Nederlandstalige single aller tijden. De band was in de jaren 90 zeer populair en betrad de grote podia zoals Pinkpop, Lowlands en Noorderslag. Ook een muzikale samenwerking met Acda en de Munnik wierp zijn vruchten af met de nummer één hit “Zij maakt het verschil”.

Ter promotie van hun 20-jarig jubileum en alweer hun 9e album start de band in 2014 een clubtour langs de diverse poppodia. Met het nieuwe album “Alles wat naar boven drijft” heeft Van Dik Hout een verrassend sterke plaat afgeleverd, zoals de liefhebber gewend is vanuit de beginperiode van de band. Het vuur, dat op de laatste albums een beetje gedoofd leek, is weer opgelaaid en de mannen hadden er bij het maken van dit album duidelijk zin in. De nummers beschikken over een stevige melodielijn met een scherp kantje en naast het kenmerkende rockgeluid van Van Dik Hout zijn ook de teksten sterk. Op dit album hebben Martin en zijn mannen opnieuw gekozen om samen met hun muzikale vrienden Ellen ten Damme en Acda en de Munnik in zee te gaan en hier hebben de heren zeker geen verkeerde keuze mee gemaakt.

 

De clubtour zal bestaan uit een mengeling van oude hits en nieuwe nummers. 'Je wilt natuurlijk een soort greatest hits spelen, daar horen veel nummers van het eerste album bij, aangevuld met liedjes van het nieuwe album', zegt zanger Martin Buitenhuis.
‘Neem nou de hitsingle “Stil In Mij” die het nog steeds erg goed doet live en waar we hartstikke trots op zijn!  Het moment dat we dit niet meer zo ervaren zou hèt moment kunnen zijn dat de band uit elkaar valt. Maar zolang dit soort nummers een kick geven om te spelen, blijven we de podia bespelen’, aldus Buitenhuis.

'Uiteindelijk gaat het om de muziek. We zijn een vriendenband maar muziek houdt ons als band bij elkaar. Zolang muzikale ideeën blijven stromen is Van Dik Hout heel belangrijk.'
 

Benieuwd naar het nieuwe werk van Van Dik Hout in combinatie met de bekende klassiekers, kom dan zeker op vrijdag 20 februari naar Luxor Live en wij beloven je dat Van Dik Hout je als vanouds in zal raken, ontroeren en inpakken! 

 

Bestel Tickets

Is dit alles?