MENU SLUIT
15.07.2014

Veelzijdige reggae van Gyptian

De Jamaicaanse reggaezanger Gyptian (Windel Beneto Edwards) brak in 2010 met wat hulp van Nicki Minaj wereldwijd door met zijn zomerhit Hold You (Hold Yuh). De man met de fluwelen stem viel op jonge leeftijd al op in het kerkkoor, waarna hij via talentenjachten verder doorgroeide in het artiestenvak. 

 

Combineert Gyptian op zijn eerdere albums lovers rock, dancehall en rootsreggae, op zijn laatste plaat Sex, Love & Reggae (2013) maakt hij ook uitstapjes naar soca en r&b en is er zelfs ruimte voor een lekkere rockgitaarsolo (op A Reggae Morning). Zowel Gregory Isaacs als Cindy Lauper krijgen een eerbetoon op zit vijfde album. Een subtiele mix van diverse stijlen binnen het genre maken zijn muziek geschikt voor een zeer groot publiek. Met zijn mooie stem, een bijzonder groot bereik en positieve lyrics die zowel over politiek als liefde kunnen gaan.

 

Zijn muziek en stijl wordt wel vergeleken met die van gerenommeerde Jamaicaanse artiesten als Sizzla, Luciano and Beres Hammond.

Zonder twijfel wordt Gyptian gezien als een van de meest veelzijdige reggaeartiesten van dit moment!

 

Gyptian is de grote live-act op de Summer Dance Night in Luxor Live dat plaats vindt op vrijdag 29 augustus! Naast Gyptian zijn er dj's en extra gasten die er voor zorgen dat je de hele avond van de beste reggae kan genieten.

Is dit alles?